Eskader Ödüllerini Kazananlar Belli Oldu

Eskader Ödüllerini Kazananlar Belli Oldu
"ESKADER 2017 Kültür Sanat Ödülleri" kapsamında Mehmet Niyazi Özdemir'e "Özel Ödül", Beşir Ayvazoğlu, Turan Oflazoğlu ve Yalçın Turan'a ise "Üstün Hizmet Ödülü" verilecek- ESKADER Başkanı Aydemir:- "Bu günlerde kültür-sanat kamuoyunda gerçekten bir heyeca

İSTANBUL (AA) - Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından her yıl verilen "ESKADER Kültür Sanat Ödülleri"nin ​bu yılki sahipleri belli oldu.

Toplam 22 dalda verilecek 25 ödülün sahipleri, ESKADER Başkanı Şerif Aydemir, ESKADER yönetim kurulu üyeleri Cengizhan Orakçı ve İsmail Atakan Çetiner tarafından duyuruldu.

Ödüller, Birlik Vakfı'nın Cağaloğlu'ndaki merkezinde düzenlenen basın toplantısında, gerekçeleriyle birlikte açıklandı.

Toplantıda konuşan ESKADER Başkanı Aydemir, 10 yıldır bir gelenek haline gelen ödüller kapsamında en iyileri seçmeye çalıştıklarını söyledi.

Ödül alan isimleri yer yılın aralık ayında açıkladıklarına işaret eden Aydemir, "Bu günlerde kültür-sanat kamuoyunda gerçekten bir heyecan ve merak başlıyor. Seçici kurulumuz muhtelif dallarda faaliyet gösteren, eser veren, verimli çalışmalar yapan kurum, kuruluş, kitaplar, yayınevleri, dergiler ve gazeteleri inceliyor. Hepsi tabir yerindeyse didik didik ediliyor ve bir yıl içerisinde önemli bir seçki meydana getiriliyor. Daha sonra da onların arasından ödül alacak isimler belirleniyor." diye konuştu.

- Tören nisan ayında

Aydemir, ödüllerin 2018 Nisan ayında düzenlenecek törenle sahiplerini bulacağını belirterek,"İstanbul'un kültür-sanat camiasındaki önemli simalarının da katıldığı büyük bir şölenle sahiplerine ulaştırıyoruz ödülleri. ESKADER düzenlediği kültür-sanat faaliyetleri arasında ödülleri ayrıca önemsemektedir. Her ne kadar ödül müesseseleri yıpratılmak istense de ödül teşvik, takdir, tebrik ve teşekkürdür." ifadelerini kullandı.

"ESKADER 2017 Kültür Sanat Ödülleri"nde, Mehmet Niyazi Özdemir'e "Özel Ödül", Beşir Ayvazoğlu, Turan Oflazoğlu ve Yalçın Turan'a ise "Üstün Hizmet Ödülü" verilecek.

Farklı alanlarda değerlendirilen yazılı eserler arasında "Araştırma-İnceleme" dalında "Şair-Sosyolog Kemal Tahir" kitabıyla Muhammed Hüküm, "Biyografi" dalında "İbnü'l-Emin Mahmut Kemal İnal" kitabıyla Dursun Gürlek, "Çocuk Edebiyatı" dalında "Türkçenin Muhafızları" kitabıyla Özgür Aras Tüfek, "Deneme" dalında "Kırklandım" kitabıyla Funda Özsoy Erdoğan, "Düşünce” dalında "İslam Düşünce Atlası", "Gezi" dalında "Bir Şehir Durduğunda" kitabıyla F. Hande Topbaş, "Halk Bilimi" dalında "Anadolu Türk Masallarından Derlemeler" eseriyle Prof. Dr. Necati Demir, "Hikaye" dalında "Atları Uçuruma Sürmek" kitabıyla Emir Gürdamur, "Roman" dalında "Mavi Turna" kitabıyla Hakan Kağan, "Röportaj" dalında "Bitmeyen Röportajlar" eseriyle Bahtiyar Aslan, "Şiir" dalında "Yan Tesir" kitabıyla Hüseyin Akın ve "Şehir Kitabı" dalında Sinan Yılmaz "Üsküdar Kitabı"yla ödül alacak.

"Müzik" dalında "Gönül Makamı"yla Savaş Şafak Barkçin, "Klasik Türk Sanatları" dalında Muhammet Mağ, görsel sanatlar arasından "Resim" dalında ise Rauf Tuncer'e ödül verilecek.

"Kurum" dalında "Sivas 1000 Temel Eser"le Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, "Kültür Mirası" dalında "Sırat-ı Müstakim"i tekrar okuyucuyla buluşturan Bağcılar Belediyesi, "Televizyon Kültür Yayıncılığı" dalında TRT Haber'de yayınlanan "Kitaphane" programı ve "Yerel Yayın Faaliyeti" dalında da Kayseri'de yayın yapan "Şehir Dergisi"ne ödül takdim edilecek.

"Dergi" dalında edebiyat dergiciliğinde "Mahalle Mektebi", şehir dergiciliğinde ise "Şehir ve Kültür" dergisine ödül verilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.