Eski bakanlara "hakaret" davası

Eski bakanlara "hakaret" davası
Kocaeli'de eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış'a ait maskeli resimlerinin bulunduğu 17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararına tepki amacıyla hazırlanan pankartın parti binasına asılmasına ilişkin

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış'a ait maskeli resimlerinin bulunduğu 17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararına tepki amacıyla hazırlanan pankartın parti binasına asılmasına ilişkin CHP Körfez İlçe Başkanı Tuğman Kayalı hakkında "kamu görevlisine hakaret" ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

Körfez 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık Kayalı ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Kayalı, pankartın parti binasına asıldığını bilmediğini, kendisine polislerin telefonla haber verdiğini belirterek, "Ben de 'pankartı alabilirsiniz' dedim. Polislerin ne kadar sonra pankartı indirdiğini bilmiyorum. Aynı gün içinde indirdiklerini biliyorum. Suçsuzum, beraatımı istiyorum" diye konuştu.

Kayalı'nın avukatları da eksiklerin giderilmesinden sonra savunmada bulunacaklarını ifade etti.

Hakim Mehmet Mustafa Eskin, olay, el koyma ve tespit tutanağı tanıklarının duruşmaya çağrılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış'a ait maskeli resimlerinin bulunduğu 17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararına tepki amacıyla hazırlanan pankartın parti binasına asılmasıyla ilgili CHP Körfez İlçe Başkanı Tuğman Kayalı'nın "kamu görevlisine hakaret" ettiği iddiasıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.