Eski Chp Genel Başkanı Ve Chp Antalya Milletvekili Baykal: Darbe Teşebbüsünün Hesabı Sorulmalıdır

Eski Chp Genel Başkanı Ve Chp Antalya Milletvekili Baykal: Darbe Teşebbüsünün Hesabı Sorulmalıdır
Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Baykal, "Türkiye'nin hayatını, geleceğini tehdit eden bir darbe teşebbüsü ortaya çıkmışsa bunun gereği yapılmalıdır, hesabı sorulmalıdır, sorulmaktadır" dedi

ANTALYA (AA) - Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Türkiye'nin hayatını, geleceğini tehdit eden bir darbe teşebbüsü ortaya çıkmışsa bunun gereği yapılmalıdır, hesabı sorulmalıdır, sorulmaktadır." dedi.

Bayram namazını Antalya'daki Tekeli Mehmet Paşa Camisi'nde kılan Baykal, namaz çıkışı vatandaşlarla bayramlaştı ve fotoğraf çektirdi.

Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milleti ve Müslüman aleminin uzun süreden beri yaşadığı acıların devam etmekte olduğunu söyledi.

Baykal, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Elbette milletin, toplumun, başına bir dert açılmışsa, bu derdi açanların bedelini ödemesi kaçınılmazdır. Yaşananların bir kısmı bu niteliktedir. Bunda şüphe yok. Türkiye'nin hayatını, geleceğini tehdit eden bir darbe teşebbüsü ortaya çıkmışsa bunun gereği yapılmalıdır, hesabı sorulmalıdır, sorulmaktadır. Ama olay bu kadar basit değil. İyi niyetle yanlışlıkları ortadan kaldıracağız. Yanlışlıkları yakalayacağız. Türkiye'yi bu noktaya sürükleyen tablonun sorumlularından bu hesabı soracağız derken yeni yanlışlıkların kapılarını açmamaya özen göstermek lazım. Yeni adaletsizlikler, haksızlıklar yapmamaya özen göstermek lazım."

"Suçluluk emareyle, karineyle tespit edilmez"
Bir suçun emareyle, karineyle tespit edilemeyeceğine dikkati çeken Deniz Baykal, suçun, kanıtla, delille belirlenebileceğini vurguladı. Baykal, "Eğer emare kanıtın yerine gelmeye başlamışsa, delilin yerine emareyi ikame etmişsek çok büyük yanlış yapıyoruz demektir. Karineyle yola çıkarsınız, karine ayrı bir iştir. Karinenin işaret ettiği ele alınması gereken bir yanlışlık vardır. Ama karine, bizatihi yanlışlığı somut olayda ortaya koyan yeter delil değildir. Bunun anlaşılması lazım." dedi.

Suç ve cezanın şahsi olduğuna işaret eden Baykal, bunun sadece hukukun değil, insanlığın, medeniyetin ve dinlerin bir hükmü olduğunu söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.