Eski Kolombiya Devlet Başkanı Uribe'den halefine suçlama

Eski Kolombiya Devlet Başkanı Uribe'den halefine suçlama
Uribe, kardeşinin tutuklanmasından Devlet Başkanı Santos'un sorumlu olduğunu iddia etti

BOGOTA (AA) - Eski Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe, kardeşinin, Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un organizasyonu sonucu tuttuklandığını öne sürdü.

Uribe, kardeşi Santiago Uribe'nin, "1990'larda aşırı sağcı bir ölüm mangası kurulmasına ve cinayetlere karışmak" iddiasıyla tutuklanmasının ardından ilk kez sosyal medya üzerinden mesaj yayınladı.

Alvora Uribe, halefi Santo'nun, "kendisiyle aynı görüşte olmayanları susturmak için kardeşi Santiago'nun tutuklanmasını organize ettiğini" ileri sürdü.

Devlet Başkanı Santos ise yaptığı açıklamada, hükümet kurumlarının siyasi eziyet için kullanıldığı zamanların geçmişte kaldığını ve geri gelmeyeceğini belirtti.

Kolombiya'da devlet başkanının üst üste iki kez seçilmesi 1991'de hazırlanan anayasa ile yasaklanmıştı. Ancak 2004'te dönemin Devlet Başkanı Alvaro Uribe'nin yeniden seçilmesi için anayasa değişikliği yapılmıştı. Uribe ve daha sonra iktidara gelen Juan Manuel Santos, ikişer dönem devlet başkanlığı yapmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.