Eski MHP Milletvekili Akşener:

Eski MHP Milletvekili Akşener:
"Arkadaşlarımla olağanüstü kongreyi Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz. Çünkü şu anda Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar öyle ki gerçekten köprüden önceki son çıkış"- "Bu kongre sadece MHP'nin iç meselesi değil, köprüden önce son çıkış için önemli. Bu

SAMSUN (AA) - Eski MHP milletvekili Meral Akşener, "Arkadaşlarımla olağanüstü kongreyi Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz. Çünkü şu anda Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar öyle ki gerçekten köprüden önceki son çıkış." dedi.

Samsun'daki bir otelde gazetecilerle bir araya gelen Meral Akşener, soruları yanıtladı.

Genel Merkezin parti teşkilatlarını kapatmasını doğru bulmadıklarını belirten Akşener, kapatılan teşkilatlara destek amacıyla şehirlere ziyaretler yaptığını ifade etti.

Bugün sekizinci şehir olarak Samsun'da bulunduklarını anlatan Akşener, "Ben mahkemeden olumlu bir karar çıkacağını düşünüyorum ama karar nasıl çıkarsa çıksın, hayatımın hiçbir döneminde kimseyi yolda bırakmadım. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Gencecik il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, milletimizin sesine, ülkücü hareketin sesine kulak vererek büyük kurultayın toplaması için imza attı. Parti kapatıldı. Böyle bir durumda bu arkadaşlarımızı ortada bırakma gibi bir düşüncem olamaz." diye konuştu.

Kendisine genel olarak, "Olumsuz bir sonuç çıkarsa B planı ortaya çıkacak mı?" diye soru sorulduğunu aktaran Akşener, "Hiçbir yere birkaç atla gitmedim. Hep tek atla gitmişimdir. Dolayısıyla B planım, vesaire hiç öyle bir planım yok. Arkadaşlarımız nereye kadar bu mücadeleyi sürdürmeyi istiyorlarsa onlarla oraya kadar sürdüreceğim. Arkadaşlarımla olağanüstü kongreyi Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz. Çünkü şu anda Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar öyle ki gerçekten köprüden önceki son çıkış." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık sistemi için dayattığını öne süren Akşener, şöyle devam etti:

"Bir taraftan çevremizdeki bütün ülkelerle, yani stratejik derinlikten stratejik çukura düştük. Tarihte ilk defa hem Amerika hem de Rusya ile Türkiye'nin arası bozuldu. O beğenmedikleri, 'monşer' dedikleri ama Osmanlı'dan beri devam eden dışişleri müktesebatını kaldırıp attılar. Dışişlerinin hafızası ortadan kalktı. Yeni bir bakış açısı getirdiklerini ifade ettiler. Sonuçları ortada. Şimdi Türkiye'nin ciddi bir demokrasiye, hukukun üstünlüğe ihtiyacı var. İktidar partisi, ne zaman ekonomik olarak veya dış politikada bir problem yaşanırsa, mutlaka anayasa tartışması açar. 2010 yılında referandum yaptılar. Halkımız için yapıldığı iddia edilen. Ben o referanduma 'hayır' olsun diye şehir şehir gezip çalıştım. Çünkü Anayasa Mahkemesi ve HSYK'yı ele geçirmek amaçlı bir referandumdu. 2009'daki yerel seçimlerde başarısızlığı, ekonomideki çalkantıyı örttüler. Şimdi de çok net söylüyorum, gene bir anayasa tartışması söz konusu. Türkiye'nin şu anda yaşadıklarını örtmek amacıyla kullanılıyor."

- "Bu kongre sadece MHP'nin iç meselesi değil"

Akşener, "Sayın Erdoğan'ın başkanlık sisteminde bu kadar diretmesinin ardında 17-25 Aralık meselesi var. Nasıl bir devletsiniz ki MİT tırları diye bilinen o konuyla ilgili olarak söylemek isterim, nasıl bir hükümetsiniz ki gereken dikkati malum konuda gösteremiyorsunuz. Çünkü istihbarat kurumlarını darmaduman ettiniz. Genelkurmay Başkanını siz terörist olarak hapsederseniz, bu bir travmatik durumdur. Türkiye'nin adalete, hukukun üstünlüğüne, hakimlerin tarafsızlığına ihtiyacı olduğu gibi ciddiyete de ihtiyacı var. Bu nedenle bu kongre sadece MHP'nin iç meselesi değil, köprüden önce son çıkış için önemli. Bu milletin ve devletin beka sorunudur artık, onun için hukukun her şeye rağmen işleyeceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

MHP'ye mensup çok insan adına konuştuğunu anlatan Akşener, şunları kaydetti:

"Anayasa değişikliği ve onun öznesi başkanlık sistemini arkadaşlarımla tartıştık. Türkiye'de, Sayın Erdoğan üzerinden başkanlık sistemi tartışılıyor. Sayın Erdoğan'ı bir kenara koyarak başkanlık sistemini tartışmalıyız. Böyle tartışırsak bu sistemin Türkiye için uygun olmadığını düşünüyorum. Çünkü her ülke kurulurken o günün şartlarında bir tercih yaparlar. Bizde de Türkiye Cumhuriyeti Devleti parlamenter sistemi tercih etmiş. 93 yıllık müktesebatımız var. Eksiğimiz var mı? Var ama öğrenerek yürünen bir süreç bu. Bir bilim insanı olarak iddia ediyorum. Başkanlık sistemi kabul edilse bile Türkiye, kurumlarını, hukukunu bu duruma uydurmaya çalışırken 15 yılını kaybedecek. Dolayısıyla oldu bittiye getirilirse biz bunun doğru olmadığını gezip anlatacağız ama esas olan buraya getirtmemek."

- "Töre konuştuğunda hakan susar' diye bir atasözümüz vardır"

Akşener, önce kongreyi yapacaklarını, sonra çok hızlı biçimde seçime gidileceğini ifade ederek, "Çünkü dayanamayacaklar, alıştıkları bir muhalefet olmayacak. Ben ne milletle ne de ülkücülerle inatlaşırım. Çünkü inatlaşanların akıbetini hep birlikte gördük. Çağrımız genel merkezimize, bu işi bu noktaya getirmeden genel kurul toplanmalı, herkes aday olmalı. Ben aynı delege ile tartılmaya hazırım, o delegenin vereceği karara uyacağım ama o tartı kurulmadan olmaz. Bizim hem demokrasi hem de töremiz ihlal ediliyor. 'Töre konuştuğunda hakan susar' diye bir atasözümüz vardır." dedi.

Millete ve ülkücüye rağmen politika yapılamayacağını vurgulayan Akşener, şunları söyledi:

"İnanıyorum ki Türk milleti aynı 1919'da olduğu gibi, 1919 milletin Türk milliyetçilerine 'hadi' dediği tarihtir. Atatürk inancımıza göre ilk başbuğumuzdur. Bugün de milletimiz 'Gelin, geçin, yönetin' diyor. Ben bu iddianın sahibiyim. Diyorum ki biz iktidar olacağız. Çünkü milletin sesi, ülkücünün gözündeki ifade onu söylüyor."

Toplantıya, eski MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.