Eski MHP Milletvekili Akşener:

Eski MHP Milletvekili Akşener:
"Teşkilatlarımızı kapatmak yerine, sıcak koltuklarında oturan muhteremlere seslenmek isterim. Kardeşim otura otura eskittiniz koltukları, çıkın odalarınızdan, gelin buraya, gelin bu iradenin arasına, gelin milletin içine, duyun milletin sesini, işitin ülk

SİVAS (AA) - Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, "Teşkilatlarımızı kapatmak yerine, sıcak koltuklarında oturan muhteremlere seslenmek isterim. Kardeşim otura otura eskittiniz koltukları, çıkın odalarınızdan, gelin buraya, gelin bu iradenin arasına, gelin milletin içine, duyun milletin sesini, işitin ülkücülerin sesini, kalkın o koltuklardan, çıkın o odalardan, açın kulaklarınızı, duyun seslerini." dedi.

Akşener, Sivas ve Ticaret Sanayi Odası'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Büyük Birlik Partisi (BP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatının 7. yılında rahmetle anan Akşener, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazanın bir an önce aydınlatılması gerektiğini bildirdi.

Aralarında Sivas'ın da bulunduğu pek çok ilde MHP teşkilatlarının kapatıldığını belirten Akşener, MHP Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan'a destek olmak ve 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresi'nde alınan kararların arkasında sıra dağlar gibi durmak için Sivas'ta bulunduğunu kaydetti.

Türkiye üzerinde hesap yapan herkese seslenen Meral Akşener, şunları söyledi:

"Sivas Kongresi'nin o metni durdukça, Sivaslılar bu salonları şereflendirdikçe, mümkün değil bölemeyeceksiniz, mümkün değil bir çakıl taşını alamayacaksınız. Böldürmeyeceğiz ve üzerimizde oyun oynatmayacağız. Onun için de o kararın, o bildirinin arkasında durduğumuzu ilan etmek için buradayız. Bugün görevden alınan, valilik eliyle, polis marifetiyle kapısı kapatılan 10'uncu ilimizdeyiz. Tek tek illerimizi gezdik, bugün Sivas ile 10'uncu ilimiz oluyor. Peki nedir bu? Ne için il teşkilatı valilik eliyle kapatılır, ne oldu da böyle oldu. O sorunun cevabı şu, 1 Kasım seçimlerinden ülkücü irade memnun mudur? Hayır. 150 yıllık bir geleneğin bugünkü siyasi temsilcisi olan MHP'nin mensuplarının layık olmadığı, kabul etmediği bu hazin tabloya itiraz etmeleridir. Onlar, 'çıkıp meydana anlatın kendinizi, ondan sonra da çıkın bizim terazimize tartılın' dediler. 'Ben varım' dedim. O teraziye çıkmaya ve kaç kilogram ettiğimi görmeye hazırım."

Nezaketi bozmadan, iftira atmadan, hakaret etmeden, en küçük yanlış bir söz ve davranış yapmadan, imza veren il, ilçe başkanları ve üst kurul delegelerinin görevden el çektirildiğini ileri süren Akşener, MHP'yi Alparslan Türkeş ve milletin kurduğuna işaret etti.

Akşener, MHP'nin sadece 12 Eylül döneminde kapatıldığını ve bir daha böyle şeyle karşılaşılmadığına değinerek, "Valilik eliyle, kendi teşkilatımızı, genel merkezimizde teşkilat başkanının yazısıyla polis marifetiyle kapatma eylemini kabul etmiyorum, kabul etmeyeceğim, yanlış buluyorum ve bu konuda yüksek sesle itirazımızı da ortaya koyuyoruz." diye konuştu.

- "Otura otura eskittiniz koltukları"

Partisine yönelik eleştiride bulunan Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Teşkilatlarımızı kapatmak yerine, sıcak koltuklarında oturan muhteremlere seslenmek isterim. Kardeşim otura otura eskittiniz koltukları, çıkın odalarınızdan, gelin buraya, gelin bu iradenin arasına, gelin milletin içine, duyun milletin sesini, işitin ülkücülerin sesini, kalkın o koltuklardan, çıkın o odalardan, açın kulaklarınızı, duyun seslerini. Biz diyoruz ki ülkücü Türk milliyetçileri, yani Milliyetçi Hareket Partisi bu ülkeyi yönetebilecek kabiliyete, güce ve imkanlara sahiptir. Bunu biz başaracağız diyoruz, onun için ben demiştim ki Başbakan olacağım. Mesele Meral Akşener meselesi değil, Başbakan olacak bir MHP mensubu, bir Meral Akşener. Dolayısıyla 'bu ülkeyi MHP'den seçilmiş bir Başbakan yönetebilir' mesajıdır, bu ve bu mesaj milletimiz tarafından alındı."

Derdinin sadece genel başkan olmak değil, Türk siyasetine meydan okumak için ekibiyle bu yola çıktığını vurgulayan Akşener, Türk siyasetini yeni baştan yapılandırmak istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.