Eski MHP Milletvekili Akşener:

Eski MHP Milletvekili Akşener:
"Evet biz koltuk meraklısıyız ama hangi koltukların? Bu ülkenin Başbakanlığı bir ülkücünün olacak. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı bir ülkücünün olacak. Bu ülkenin Meclis başkanlığında bir ülkücü oturacak ve bu ülkeyi yöneten Bakanlar Kurulunun tümü ülkücüler

BAYBURT (AA) - Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, "Evet biz koltuk meraklısıyız ama hangi koltukların? Bu ülkenin Başbakanlığı bir ülkücünün olacak. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı bir ülkücünün olacak. Bu ülkenin Meclis başkanlığında bir ülkücü oturacak ve bu ülkeyi yöneten Bakanlar Kurulunun tümü ülkücüler tarafından doldurulacak" dedi.

MHP Genel Merkezince kapatılan parti teşkilatlarına destek kapsamında Bayburt'ta gelen Akşener, Şair Zihni Kültür Merkezi'nde partililere hitap etti.

Akşener, 7 Haziran’dan 1 Kasım’a giden sürede 40 milletvekilini 'Nasıl ve niçin kaybettik?' sorusunu tartışmak için kurultay çağrısında bulunduklarını belirterek, bunun için de bazı genel merkez yöneticilerince "hain" ilan edildiklerini söyledi.

Yaptıkları kurultay çağrılarının demokrasiye inananların bir çağrısı olduğunu ancak bu çağrı nedeniyle "hain, fitneci, ihanet eden" diye yaftalandıklarını dile getiren Akşener, "Hiç kimse için, tek bir ülkücü için ve benimle beraber yol yürüyen bütün arkadaşlarım dahil biz incitici, rencide edici tek bir kelime söylemedik. Büyük bir saygı içerisinde, büyük bir sevgi içerisinde, nezaket içerisinde bu yolu yürümeyi sürdürdük. Çünkü altı üstü bu bir işbirliği içinde, rekabet anlayışı içinde ve 'Milliyetçi Hareket Partisini ben daha iyi bir yere götürürüm' diyen bir iddianın peşinden giden insanlarız biz” diye konuştu.

Akşener, bu işin kazananı ya da kaybedeni olmayacağına işaret ederek, “Kazanan 'MHP ve ülkücü irade olmalıdır' dedik ve buna da kesinlikle uyduk ama sonra ne oldu? Başladı seçilmiş il başkanlarımız valilik eliyle il teşkilatlarımızın kapatıldığı bir süreç oldu” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, talep ettikleri kongrenin olacağını belirterek şöyle devam etti:

"Bu kongreyi biz MHP mensupları kendi aramızda tartışırken bir baktık ki havuz medyası televizyonlarıyla, trolleriyle ve gazeteleriyle karşımızda. Demek ki biz çok iyi bir işi yapmışız. Demek ki biz çok doğru yoldayız. Demek ki çok haklı, doğru bir karar vermişiz. Demek ki yüksek tepeleri duman tutmuş. Demek ki yükseklerdekileri korku basmış. Demek ki bazı muhteremler sıkıntıda. Sıkıntıda ama korkunun ecele faydası yok. Ülkücü hareket geliyor, Milliyetçi Hareket geliyor, ülkücüler iktidar oluyor. Evet biz koltuk meraklısıyız ama hangi koltukların? Bu ülkenin Başbakanlığı bir ülkücünün olacak. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı bir ülkücünün olacak. Bu ülkenin Meclis başkanlığında bir ülkücü oturacak ve bu ülkeyi yöneten Bakanlar Kurulunun tümü ülkücüler tarafından doldurulacak."

Akşener, MHP yönetiminin, muhaliflerin açtığı ve duruşması 8 Nisan Cuma günü yapılacak davaya ilişkin, "Sulh hukuk mahkemesinin yetkisiz olduğu" görüşünün savunulduğu raporu mahkeme sunmasına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bugüne kadar bu tür emsal müracaatlar Sulh Hukuk Mahkemelerinde görülmüş. O alınan kararların uygulanma yönleri var. Dolayısıyla elbette genel merkez itirazlarını sürdürecektir. Biz de iddiamızı sürdüreceğiz. Sonuçta kararı sulh hukuk mahkemesi verecek. Hukukun üstünlüğüne ve yargıçların bağımsızlığına biz uyuyoruz. İnşallah herkesi mutlu eden bir karar çıkacağını düşünüyorum.”

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.