Eski MHP Milletvekili Akşener:

Eski MHP Milletvekili Akşener:
"Bin 100 üst kurul delegemizle telefonla konuştuk, 548'i imza verdi. Bazıları, 'imza veremeyiz ama toplayın kurultayı söz evet oyu vereceğiz' dediler. Bunların sayılarını söylemiyorum söylersek uykular kaçar" - "Özenle cevap vermemeye çalıştım ama buradan

HATAY (AA) - Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, ''Bin 100 üst kurul delegemizle telefonla konuştuk, 548'i imza verdi. Bazıları, 'imza veremeyiz ama toplayın kurultayı söz evet oyu vereceğiz' dediler. Bunların sayılarını söylemiyorum söylersek uykular kaçar'' dedi.

Akşener, Hatay'da Hatay Mesleki Eğitim Kursları (HATMEK) Salonu'nda vatandaşlara bir araya geldiği toplantıda, 1 Kasım seçiminden sonra ortaya çıkan sonucun MHP’ye, 47 yıllık mazilerine ve ülkücü iradenin potansiyeline yakışmadığını söyledi. Bunun ardından kurultayın toplanması, seçim sonuçlarının tartışılması, istişare edilmesi ve çıkan sonuçlara göre de kararlar alınmasının gerektiğini dile getirdiklerini anlatan Akşener, ancak kendilerine ''hayır'' denildiğini kaydetti.

Büyüklerin emrine uyduklarını vurgulayan Akşener, şöyle devam etti:

''Dinlenecek dendi, dinlendik. Şimdi milletle beraber koşuyoruz. Yapmadılar, imzalarımızı topladık. Bin 100 üst kurul delegemizle telefonla konuştuk, 548'i imza verdi. Bazıları, 'imza veremeyiz ama toplayın kurultayı söz evet oyu vereceğiz' dediler. Bunların sayılarını söylemiyorum söylersek uykular kaçar. Teşkilatımızın, kurultayda karar verecek delegelerimizin gücünü arkamıza koyarak yola çıktık. Dendi ki bize 548 değil isterse bin 100 imza toplayın kıymeti yoktur. Sonra bize 'marş marş' mahkemeye dendi. Etmeyin, eğlemeyin MHP’yi mahkeme kapılarına götürmeyin dedik. Emrettiler yerine getirdik. Büyüklerimiz ne derse onu yaptık gittik mahkemeye. Birden bire herkesin siniri bozuldu. Biz MHP'nin bir iç işiyle ilgili kendi aramızda istişare ederek bir yol yürürken, demokrasi mücadelesi verirken, demokrasi hakkımızı kullanmak için son derece edepli haya sahibi ve medeni bir dille yol yürürken bir de baktık ki yüksek yüksek tepeleri duman almış. MHP’nin kongresi 7'den 70'e Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticilerini ilgilendirir olmuş. Bunu doğru anlamalıyız. Bir cumhurbaşkanını ölümüne savunan reise yan gözle baktığın zaman her türlü tehditle karşı karşıya bırakan yazar çizer takımı, STK başkanları birden bire MHP'nin kongresinin Türkiye'ye bir zarar getireceğini, kongre yapıldığında bir değişiklik yaşanabilirse Türkiye'nin yıkılacağını bu 7 mevkuteden öğrendik. Buradan sesleniyorum, ayıptır ayıptır, MHP'nin iç işlerine karışmak sizin ne haddinizedir.''

Akşener, MHP mensupları ve ülkücülerin bir başka partinin iç işlerine karışmayı akıllarından geçirmeyeceğini, bunu hadsizlik, edepsizlik sayacaklarını bildirdi.

Demokratik haklarını kullanmak için yola çıktıklarını dile getiren Akşener, "5 aday var, daha sayı çoğalabilir. Barış, sevgi, kardeşlik içerisinde bir kongre yapmayı ümit ederken, kendi aramızda işbirliği içinde rekabet yapalım derken karşımızda devasa bir propaganda makinesini gördük" diye konuştu.

Bu süreçte kendisine hakaret edenlere cevap vermemeye çalıştığını kaydeden Akşener, şöyle devam etti:

"Ama buradan ısrarla her birimize hakaret edenlere de seslenmek isterim. Özenle cevap vermemeye çalıştım ama buradan söylüyorum geometrinin bütün kavramlarını kullandınız 'paralel' dediniz siz de yamuksunuz yamuk. Yıllarca en iyi yaptığımız iş yamukları düzeltmektir. Allah'ın izniyle önce kongremizi yapacağız. Üst kurul delegelerimiz teveccüh gösterirse, seçilirsem, seçilirsek ilk işimiz Türkiye'deki bütün yamuklukları ve yamukları düzeltmek olacak. Sonrasında MHP’nin milliyetçilik ve demokrasi ikiz kardeştir diyen Başbuğ'un ve fikir önderlerimizin desturlarına uyarak MHP'nin milliyetçilik ve demokrasiyi nasıl içine sindirdiği ve olgun bir biçimde kurultayını yerine getirdiğini göreceğiz ve Türkiye'ye örnek olacağız."

Akşener, seçildikten sonra koltuk yerine ayakkabı eskiteceklerini ve Türkiye'yi karış karış, mahalle mahalle, köy köy dolaşacaklarını, millete kendilerini anlatacaklarını söyledi.

Eski MHP Milletvekili Akşener:

Eski MHP Milletvekili Akşener:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.