Eski Musul Valisi ve Haşdi Vatani Komutanı Nuceyfi:

Eski Musul Valisi ve Haşdi Vatani Komutanı  Nuceyfi:
"Türkiye'ye ait obüslerin desteği ve uluslararası koalisyon güçlerinin hava saldırısı sayesinde Haşdi Vatani ve Peşmerge güçleri sabahın erken saatlerinde Naveran ve Barime köylerini DAEŞ'ten tamamen temizledi"- "DAEŞ'in bölgedeki tüm hareketlerinden hab

ERBİL (AA) - Eski Musul Valisi ve Haşdi Vatani (Sünni gücü) Komutanı Esil Nuceyfi, Haşdi Şabi'nin (Şii milis gücü) Musul'u kurtarma operasyonuna katılacağını zannetmiyorum diyerek, "Türkiye, Peşmerge ve uluslararası koalisyon güçlerinin bu operasyonda etkili olmasını istiyoruz." dedi.

Nuceyfi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentindeki çalışma ofisinde bir basın toplantısı düzenleyerek, Haşdi Vatani'nin Musul'daki DAEŞ ile mücadelesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Haşdi Vatani öncülüğünde önceki gün Musul'un doğusunda yer alan Naveran bölgesindeki DAEŞ hedeflerine operasyon düzenlendiğini belirten Nuceyfi, şunları söyledi:

"Türkiye'ye ait obüslerin desteği ve uluslararası koalisyon güçlerinin hava saldırısı sayesinde Haşdi Vatani ve Peşmerge güçleri sabahın erken saatlerinde Naveran ve Barime köylerini DAEŞ'ten tamamen temizledi. Örgüt tarafından geride bırakılan çok sayıda mühimmat ve cephaneye de el konuldu. Söz konusu operasyonda 6 militan öldürüldü, iki Haşdi Vatani askeri ise yaralandı."

Türkiye, verdiği destek operasyonunda hiçbir sivile zarar vermeden bu işten başarılı bir şekilde çıkabileceğini ortaya koydu diyen Nuceyfi, "Köyler yıkılmadan, korunarak operasyon yapıldı ve bu da çok önemliydi" dedi.

Musul kent merkezi ve çevre bölgelerinde istihbarat ağlarının eskiye göre daha da güçlendiğine vurgu yapan Nuceyfi, "DAEŞ'in bölgedeki tüm hareketlerinden haberdarız. Yapılan operasyonlar güçlerimizin başarıya ulaşacağını ispatlıyor. Bunun yanında Türkiye, Peşmerge güçleri ve uluslararası koalisyon güçlerinin desteği Haşdi Vatani'yi daha da güçlendiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Naveran ve Barime köylerinin, Musul'u kurtarma operasyonu için çok önemli olduğunun altını çizen Nuceyfi, "Her iki köy Musul kent merkezinden yaklaşık 14 kilometre uzaklıkta. Kente her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Operasyonun ilk saatlerinde, DAEŞ Musul'a ilerleyeceğimizi zannetti." ifadelerini kullandı.

Haşdi Şabi'nin Musul'daki operasyona katılıp, katılmayacağına ilişkin Nuceyfi, söz konusu örgütün operasyonda yer alacağını düşünmediğini kaydetti.

Nuceyfi, "Haşdi Şabi kentten yaklaşık 180 kilometre uzaklıkta ve lojistik destekleri yok. Bu operasyona kendini hazırlayan ve orada gücü olan Haşdi Vatani'dir." dedi.

"İslam İttifakı"ndan daha önce yardım talebinde bulunduklarını hatırlatan Nuceyfi, "Musul'un geri alınması için yine yardım talebinde bulunuyoruz ancak bu talep yeni değildir." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.