Eski ortaklar İYİ Parti ile Saadet arasında "soysuz", "şerefsiz" krizi!

Eski ortaklar İYİ Parti ile Saadet arasında "soysuz", "şerefsiz" krizi!
İYİ Parti Sivas Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan, Temel Karamollaoğlu'na "soysuz" dedi. Saadet cephesinden "şerefsiz" cevabı geldi!

Cumhrbaişkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için bir araya gelen HDP'nin de desteklediği eski 6'lı Masa ortaklarından İYİ Parti ile Saadet Partisi arasında sert kavga yaşanıyor.

KARAMOLLAOĞLU'NA 'SOYSUZ' NİTELEMESİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, teşkilat buluşmaları çerçevesinde Sivas’ta Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde partililere seslendi. Akşener, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde partisinin Sivas Belediye Başkan Adayının Mehmet Ceylan olduğunu açıkladı.

Mehmet Ceylan ise kürsüdeki konuşmasında daha önce Sivas Belediye başkanlığı yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu için "soysuz" nitelemesi yaptı. Ceylan, konuşmasında, "AK Parti düzeni diye o Milli Görüş zihniyeti, 1989 yılında burada belediye başkanlığını kazandılar. Sayın Genel Başkanım, Temel Karamollaoğlu diye bir şahıs var, o burada daha ikinci veya üçüncü ayı, 'Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak' dedi. Bu soysuzluk değil de nedir? Bana diyorlar ki bu kadar sert konuşma. Nasıl konuşmayayım?" ifadelerini kullandı.

AKŞENER KAHKAHA ATTI!

Adem Ceylan, "Vallahi, billahi ipe de gitsem konuşacağım Sayın Genel Başkanım. Başınıza bela açmam inşallah." derken Meral Akşener'in kahkaha atarcasına güldüğü görüldü.

CHP DE NASİBİNİ ALDI!

Mehmet Ceylan'ın hakaret dolu konuşmasından CHP de nasibini aldı Ceylan, “Meral Akşener’e ihanet edenler, iftira boğanlar ve yanlış ifadeler kullananlar soysuz ve şerefsiz insanlardır.” dedi.

aw123015-02.jpg

SAADET'TEN CEVAP GELDİ: "ŞEREFSİZLİK"

Mehmet Ceylan'ın sözlerine Saadet cephesinden yanıt gecikmedi. Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın yaptığı açıklamada, "Milli Görüş, Cumhuriyetimizin en önemli kurucu iradelerindendir. Genel Başkanımız Sn. Temel Karamollaoğlu’nun Sivas’ta ortaya koyduğu, bugün bile hayırla ve özlemle yâd edilen belediyecilik anlayışı ise bunun ispatıdır! 96-97 yıllarında koalisyon ortağı olduğumuz, daha birkaç ay evvel işbirliği yaptığımız bir siyasi partinin Genel Başkanına karşı alçakça bir iftirada bulunmayı soysuzluk kabul ediyoruz! İktidarın ajansıyla çalışıp, iktidarın ajandasına göre iş tutanlara söyleyecek çok sözümüz var; ancak böyle bir şerefsizlik karşısında söz söylemek, sözü ziyan etmektir! Apaçık bir yalanla Genel Başkanımızı hedef alan İYİ Parti Sivas Belediye Başkan Adayı olan zâtın hadsizliğini başta İYİ Parti’ye gönül veren vatandaşlarımıza, sonra değerli Sivaslılara ve aziz milletimize havale ediyoruz." ifadelerini kullandı.

gei7e2jxyaaur3a.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.