Eskişehir Ak Parti İlçe Başkanı Dindar:

Eskişehir Ak Parti  İlçe Başkanı Dindar:
"Teşkilatımız ve Tepebaşı meclis üyelerimizle birlikte bugün, ruhsat istenilen alkollü mekanlarla ilgili idari dava açıyoruz, hukuk en doğru kararı verecektir"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar ve Tepebaşı Belediyesi meclis üyeleri, belediye meclisine sunulan ve kentin içerisinde ruhsat talebi olan alkollü mekanlar ile ilgili idari mahkemeye dilekçe verdi.

Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi önünde gerçekleştirilen basın toplantısında Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı ve belediye meclis üyeleri bir araya geldi.

Bir kaç gün öncesinde de bir vatandaş olarak yine suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Dindar, "Bir siyasi parti liderinin sayın Cumhurbaşkanımıza hakaretlerinden ötürü Türk vatandaşı olarak gidip şikayette bulunmuştum. Fakat bugün burada siyasi kimliğimle bulunuyorum. Teşkilatımız ve belediye meclis üyelerimizle birlikte bugün, ruhsat istenilen alkollü mekanlar ile ilgili idari dava açmak üzere buradayız. İnanıyoruz ki Hukuk en doğru kararı verecektir" dedi.

Ocak ayında gerçekleştirilen Tepebaşı Belediye Meclis toplantısında, oy çokluğu ile kentin merkezi yerlerinde bulunan alkollü mekanların ruhsat taleplerinin kabul edildiğini vurgulayan Dindar, şöyle konuştu:

"Tepebaşı ilçesine bağlı 91 mahalle var. Bunun 41 tanesi köy mahallesi. Ruhsat talebi olan alkollü mekanlar için belediye meclisine teklif vermek yerine, belediye yetkililerinin alt yapılara yönelmesi gerekiyor. Bildiğiniz üzere kentte meşhur bir barlar sokağı var, hepimizin oğlu, kızı, karısı yani ailesi var. Buradakı sıkıntıları herkes biliyor. Çoğu mekan sahipleri bile durumdan şikayetçi. Biz seçim dönemi sayın Milletvekilimiz Emine Nur Günay ile buradaki bir kaç mekan sahibini ziyaret ettik ve durumun vehametini görüyoruz. Elbette orada nezih, yemek yenebilir yerler de var. Fakat içmeyi bilmeyen insanlar yüzünden caddeye belirli zamanlarda girilemiyor. Geçenlerde yine o bölgede silahlı bir tartışma söz konusuydu. İnsanlar öldü. Şimdi de kentin merkezi yerlerindeki bir kaç mekana ruhsat çıkarılmak isteniyor keza bu belirtilen alkollü mekanların bir kısmının Turizm Bakanlığından işletme ruhsatı bulunuyor. Bu duruma bir anlam getiremiyoruz."

Dindar, alkollü mekanların civarında okul, hastane, alışveriş merkezlerinin bulunmamasını vurgulayarak, "Belirtilen yerlerin hemen yanında alışveriş merkezi var. Hemen yakınında Tepebaşı belediyesi var. Diğer tarafında özel bir hastane var. Bu tarz bir oluşumdan bizler de Eskişehir halkı da rahatsız. bu yüzden de gerekli dilekçelerimizi idare mahkemesine sunuyoruz."

Basın toplantısı Teşkilatın ve belediye meclis üyelerinin dilekçelerini vermesiyle birlikte son buldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.