Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden bir ilk

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden bir ilk
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilke İmza atarak belirli saatlerde kadın yolcuların durak beklemeksizin istedikleri yerde inebilmelerine imkan sağlıyor

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak belirli saatlerde kadın yolcuların durak beklemeksizin istedikleri yerde inebilmelerine imkan sağlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin ülke genelinde meydana gelen taciz ve tecavüz olaylarına karşı proje geliştirdiği bildirildi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Eşitlik Birimi ve Ulaştırma Daire Başkanlığının gerçekleştirdiği proje kapsamında, kadın yolcuların 22.00-24.00 saatlerinde 3 otobüs hattında durak beklemeksizin istedikleri yerde inebileceği kaydedildi.

Öte yandan belediye yetkilileri, Taşbaşı Kırmızı Salon'da gerçekleştirdikleri toplantıda konu hakkında otobüs şoförlerini bilgilendirdi.

Proje ile Vadişehir, Sultandere ve Zincirlikuyu istikametinin pilot bölge seçildiği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.