Eskişehir Valisi Tuna'dan Nevruz Bayramı mesajı

Eskişehir Valisi Tuna'dan Nevruz Bayramı mesajı
ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Tuna, mesajında, nevruzun, birlik, beraberlik ve kardeşlik...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tuna, mesajında, nevruzun, birlik, beraberlik ve kardeşlik sembolü olan, dünyanın en eski barış ve dostluk bayramlarından biri olduğunu belirtti.

Nevruz Bayramı'nın Anadolu'da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde de son derece köklü ve zengin bir geçmişi olduğunu vurgulayan Tuna, şunları ifade etti:

"Bizler toprağı bir ana gibi sahiplenen, onu 'Toprak Ana' diye isimlendiren bir kültür ve inancın mensuplarıyız. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, insanları birbirine yakınlaştıran, birliktelikleri güçlendiren kültürel değerlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak öncelikli görevlerimizdendir. 1922 yılında Büyük Önder Atatürk tarafından Ankara Keçiören semtinde Nevruz şenlikleri düzenlenmiş ve kendisi de hazır bulunmuştur. Yüzyıllardır yakılan Nevruz ateşiyle baharın gelişi kutlanırken; bu kutlamaların dostluğa, mutluluğa, bolluğa, sevgiye ve paylaşıma vesile olmasını diler, başta Eskişehir halkı olmak üzere milletimizin Nevruz Bayramı'nı kutlar, daha güzel günlerin başlangıcı olmasını temenni ederim."




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.