Eskişehir Valisi Tuna'ya "Farabi Büyük Altın Madalyası"

Eskişehir Valisi Tuna'ya "Farabi Büyük Altın Madalyası"
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'ya, Türk kültürünün tanıtılmasına katkılarından dolayı Kazakistan Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi tarafından "Farabi Büyük Altın Madalyası" verildi

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaretlerde bulunmak amacıyla Kazakistan'a giden Tuna, Farabi Kazak Ulusal Üniversitesince düzenlenen bir etkinliğe katıldı.

Açıklamada, programda konuşan Tuna'nın, medeniyet ittifaklarını buluşturma noktasında geçmişten gelen kültür medeniyetini ortaya çıkarma adına çok güzel çalışmalar yapıldığını belirttiği ifade edildi.

Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galımkayır Mutanov ise Türk heyetini Kazakistan'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarına işaret ederek, "Üniversitemiz, yılda bir kere olmak üzere büyük düşünür ve filozof Farabi'nin eserlerini tanıtma ve popülize etme maksadıyla 'Farabi okumaları' formunu düzenlemektedir. Bu seneki formda Türk heyetini de aramızda görmekten çok mutlu olduk" ifadelerini kullandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mutanov, Türk dünyası kültürünün tanıtılmasına yönelik çabalarından dolayı Tuna'ya Farabi Kazak Ulusal Üniversitesinin "Farabi Büyük Altın Madalyası"nı takdim etti. Bu ödülden çok etkilendiğine dikkati çeken Tuna, "Takdir ettiğiniz bu ödülü almaktan büyük bir onur duymaktayım. Bugün ve aldığım bu ödül, birbirimizle olan kopmaz bağlarımızın ve ortak geleceğimizin bir nişanesi olarak gönül defterimize işlenmiştir" değerlendirmesinde bulundu."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.