Eskişehir'de bebek cinayeti davasında karar

Eskişehir'de bebek cinayeti davasında karar
Eskişehir'de yeni doğan bebeklerinin cesedini boş araziye attıkları iddiasıyla yargılanan anneye müebbet, babaya ise ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, yeni doğan bebeklerinin cesedini boş araziye attıkları iddiasıyla yargılanan anne müebbet, baba ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Sibel Uysal (34) ile kocası Eren Uysal (34) hazır bulundu.

Sibel Uysal, doğuma kadar hamile olduğunu bilmediğini öne sürerek, "Ben diğer çocuklarımın aşılarını dahi ihmal etmeyen bir insanım. Anneler gününü diğer çocuklarımla geçirmek istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Mahkemeye 3 sayfalık savunmasını sunan Eren Uysal ise herhangi bir suç işlemediği öne sürerek, "Olayı polislerden öğrendim. Takdir mahkemenindir" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, baba Eren Uysal'ı ''çocuğunu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı. Anne Sibel Uysal'a da aynı cezayı veren mahkeme heyeti, sanığın daha önce sabıkasının olmaması ve bir önceki celse verdiği ifadeden dolayı cezada indirim uygulayarak müebbet hapse çevirdi.

- Olay

Aşağı Söğütönü Mahallesi 1590 Sokak yakınlarındaki arazide, 25 Nisan 2015'te, battaniyeye sarılı halde çöp poşetinde bir bebek cesedi bulunmuştu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan incelemede, yeni doğmuş erkek bebeğin vücudunun çeşitli yerlerinde 8 kesici alet yarasının bulunduğu tespit edilmişti.

Polis ekiplerinin yürüttüğü çalışma kapsamında Sibel ve Eren Uysal çifti gözaltına alınmıştı. Mahkemeye çıkarılan çiftten Sibel Uysal tutuklanmıştı. Geçen duruşma ise Sibel Uysal'ın ifadeleri üzerine tutuksuz yargılanan Eren Uysal'ın tutuklanmasına karar verilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.