Eskişehir'de "Bilim Festivali" Başladı

Eskişehir'de "Bilim Festivali" Başladı
Bilim ve Teknoloji Kulübü danışmanı Yrd. Doç Dr. Elmalı: "Yapacağımız bu festivalin amacı üniversitelerde piyasacı eğitimden uzaklaşarak üniversitelilerin bilimsel becerilerini geliştirmek ve bilimi halk için üretmektir"

Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji, Tarih, İşletme ve Ekonomi, Felsefe, Müzik, Yenilebilir Enerji Kaynakları, Bilgisayar Kulüpleri tarafından düzenlenen "Bilim Festivali" başladı.

 Bilim ve Teknoloji Kulübü danışmanı ve Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Dilek Elmalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beş yıldır düzenlenen etkinliğin bu sene sadece fen bilimlerinin değil, sosyal bilimlerin de destek verdiğini söyledi.

Etkinliğin içeriğinin daha da zenginleştirildiğini aktaran Elmalı, şunları kaydetti:

 "Geçtiğimiz senelerde düzenlediğimiz Bilim Şenliği ve Teknoloji Fuarı'nı bu sene içeriğini zenginleştirerek Bilim ve Teknoloji kulübü öncülüğünde birçok öğrenci kulübüyle bir araya gelerek "Bilim Festivali" adıyla çok geniş içerik kazandı. Yapacağımız bu festivalin amacı üniversitelerde piyasacı eğitimden uzaklaşarak üniversitelilerin bilimsel becerilerini geliştirmek ve bilimi halk için üretmektir."

Elmalı, öğrencileri festival kapsamında düzenlenen konferanslara davet etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.