Eskişehir'de diş hastanesi inşaatı 2018'de tamamlanacak

Eskişehir'de diş hastanesi inşaatı 2018'de tamamlanacak
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bünyesinde Eskişehir, Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ile Bilecik'ten gelecek hastalara hizmet verecek Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 2018 yılında tamamlanacak- ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen: "Yaklaşık 3 milyon kişili

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bünyesinde Eskişehir, Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ile Bilecik'ten gelecek hastalara hizmet verecek Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 2018 yılında tamamlanacak.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastane inşaatının geçen yılın ağustos ayında başladığını anımsatarak, 2018 yılına girmeden 6 katlı, 20 bin metrekare kapalı alana sahip, hastanenin inşaatının biteceğini söyledi.

Ankara ve İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük ağız ve diş sağlığı hastanesinin Eskişehir'de olacağını ifade eden Gönen, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 3 milyon kişilik nüfusu hitap eden bir hastane inşa ediyoruz. Bursa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Bilecik ve Eskişehir'e hizmet edecek hastanemizin 242 ünitelik tedavi birimi olacak. Bu hastanenin inşasına 2008 yılında eski rektörlük binasının dönüştürülmesiyle başladık. Şu andan 55 ünitelik kapasitemizi 242'ye çıkartacağız. Bugün Eskişehir'de yılda 200 bin hasta bakıyoruz. Bu hastanemizle günde yaklaşık 2 bin 500 hastaneye bakabileceğiz. Diş hastalıkları nedeniyle kent dışındaki hastanelere giden hemşehrilerimize 9 ay ila 5 yıl sonrasına gün veriliyordu. Hastanemizin tamamlanmasıyla randevularımız geriye sarkmayacak. En fazla haftalık ya da günlük randevular vereceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.