Eskişehir'de ölüme neden olma davası

Eskişehir'de ölüme neden olma davası
Av tüfeğinin ateş alması sonucu arkadaşlarının ölümüne neden olduğu öne sürülen 2 sanığın yargılanmasına başlandı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de av tüfeğinin ateş alması sonucu arkadaşlarının ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Vedat Uyar (20) ve bu davadan tutuksuz yargılanan ancak başka suçtan tutuklu bulunan sanık Eren Sanat (21) ile olayda hayatını kaybeden Turgay Emre Durkal'ın annesi Ayten ve babası Refik Durkal hazır bulundu.

Tutuklu sanık Uyar, savunmasında, olay günü annesinin Zafer Mahallesindeki evinde bulunduğunu söyledi.

Biraz alkol aldıktan sonra dışarı çıktığını ve komşusu S.K'nin evine geçtiğini anlatan Uyar, şunları kaydetti:

"Eve girdiğimde maktul Turgay bir odada kanepenin üzerinde yatıyordu. Turgay ile biraz şakalaştık, onu gıdıkladım. Odanın bir köşesinde av tüfeği vardı. Tüfeği elime aldım, Turgay'a doğru dönerken birden ateş aldı. Turgay'ın vurulduğunu gördüm. Hemen elimdeki tüfeği yere bırakıp yardım istedim. Bu sırada yoldan geçen bir arabayla Turgay'ı hastaneye götürdük. Daha sonra olayın şokunu yaşadığım için Bursa'ya gittim. 3 gün sonra ise gelip teslim oldum. Kesinlikle kasıtlı bir şey yapmadım. Turgay benim arkadaşımdı.''

Diğer sanık Eren Sanat da olayla ilgisinin bulunmadığını öne sürerek, "Ölen kişi arkadaşımızdı. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Kimseye herhangi bir konuda yardım etmedim. Suçsuzum.'' dedi.

Maktul Durkal'ın annesi Ayten Durkal ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Çocuğumu telefonla evden çağırmışlardı. Madem arkadaşıydı niye kaçtı? Sanıkları Allah'a havale ediyorum. Adaletin kestiği parmak acımaz." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Zafer Mahallesinde 13 Kasım 2015'te meydana gelen olayda Turgay Emre Durkal'ın av tüfeğiyle öldürülmesinin ardından zanlılar Vedat Uyar ile Eren Sanat'ı gözaltına alınmıştı. Zanlılardan Uyar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.