Eskişehir'de "Teşekkürler Türkiye Festivali"

Eskişehir'de "Teşekkürler Türkiye Festivali"
Kentte yaşayan yabancı uyruklu üniversite öğrencileri, "barış ve kardeşlik" temasıyla düzenledikleri etkinlikte şiirler okuyup dans gösterileri sundu

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de öğrenimlerini sürdüren yabancı uyruklu öğrenciler tarafından Yunusemre Uluslararası Öğrenci Derneğinin (YUDER) katkılarıyla "Teşekkürler Türkiye Festivali" yapıldı.

"Barış ve kardeşlik" temasıyla Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Salonunda gerçekleştirilen festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle süren etkinlikte, yabancı öğrenciler tarafından Türkiye sevgisini anlatan şiirler okundu.

YUDER Başkanı Nihat Demir, programda yaptığı konuşmada, festivalin Türkiye'nin sığınmacı ve mültecilere karşı kadirşinaslığına teşekkür etmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Afrika'dan Balkanlar'a ve Orta Asya'ya kadar geniş bir coğrafyadan katılım olduğunu belirten Demir, "Yaklaşık 300 öğrenci bu programa katıldı. Amaç, sadece Türkiye'ye teşekkür etmek. Hakikaten Türkiye'yi çok seviyorlar. Kardeşlerimi bu çabalarından dolayı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Etkinlik, Somali, Filistin, Suriye, Lübnan ve Yemenli öğrencilerin geleneksel dans gösterileriyle sona erdi.

Eskişehir'de "Teşekkürler Türkiye Festivali"

Eskişehir'de "Teşekkürler Türkiye Festivali"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.