Eskişehir'deki cinayet davası

Eskişehir'deki cinayet davası
Geçen yıl evlerinin bahçesinde başları taşla ezilerek ve bıçaklanarak öldürüldükleri belirlenen çiftin katil zanlısının yargılanmasına başlandı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde, geçen yıl evlerinin bahçesinde başları taşla ezilerek ve bıçaklanarak öldürüldükleri belirlenen çiftin katil zanlısının yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Adem Karadere (29) ve öldürülen Mustafa (63) ve eşi Tevhide Karadere'nin (55) çocukları ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Karadere, savunmasında üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, olaydan yaklaşık 7 ay önce amcası Adem Karadere'yi ziyarete gittiğini söyledi.

Bu ziyaret esnasında tanımadığı kişilerin amcası ve yengesi ile tartıştığını öne süren Karadere, "Tartışma sırasında isminin Mesut olduğunu öğrendiği kişi 40 bin liralık borçtan bahsediyordu. Tartışma kavgaya dönüştü ve Mesut ile yanındaki kişi beni, amcamı ve yengemi darp etti." dedi.

Karadere, bu olayın ardından amcası ve yengesinin kavgayı kimseye anlatmaması için kendisine yemin ettirdiğini savunarak, birkaç gün sonra ise amcasının evinde gördüğü kişinin, kavgaya şahit olduğu için amcasının borcunu kendisinden istediğini, eşi ve çocuğunun fotoğrafını gösterip, tehdit ettiğini öne sürdü.

Tehditlerden korktuğu için bir bankadan 17 Aralık 2014'te 20 bin lira kredi çekerek bu kişilere verdiğini iddia eden Karadere, şöyle konuştu:

"Bu kişiler 3-4 ay beni rahatsız etmedi. Daha sonra yine ortaya çıkarak amcamla anlaştıklarını, paranın geri kalanını almak için Günyüzü'ne gideceklerini söylediler. Kavga olayını gördüğüm için benim de gelmemi söylediler. Olayın gerçekleştiği gün arkadaşımın arabasını aldım ve Günyüzü'ne yakın bir yerde biri Mesut olmak üzere 3 kişi ile buluştum. Daha sonra onlar benim aracıma geçerek amcamın evine gittik. Bu kişiler amcam ve yengemi darbetmeye başlayınca kaçarak Sincan'a geldim, olayın sonrasını görmedim."

- "Sanık senaryo yazıyor"

Maktul çiftin çocuklarından Soner Karadere ise sanıktan şikayetçi olduklarını vurgulayarak, ''Sanık senaryo yazmaktadır. Söylediği kişiler tarafından tehdit edildiyse neden polise başvurmadı?" dedi.

Çiftin diğer çocukları Taner, Hüseyin ve Yener Karadere ile Zeynep Yavuz ve Feride Sarıgöz de sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 2 Haziran'a erteledi.

Günyüzü ilçesinde, Mustafa ve eşi Tevhide Karadere, 24 Nisan 2015'te evlerinin bahçesinde taş ve bıçak kullanılarak öldürülmüştü. Olayın ardından çalışma başlatan jandarma ekiplerinin 21 Ocak 2016'da gözaltına aldığı Adem Karadere, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.