Eskişehir'deki cinayet davasında karar

Eskişehir'deki cinayet davasında karar
Geçen yıl bir kişinin öldüğü bıçaklı kavgaya ilişkin yargılanan iki sanıktan birine müebbet, diğerine 12 yıl hapis cezası verildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de geçen yıl bir kişinin öldüğü bıçaklı kavgaya ilişkin yargılanan iki sanıktan biri müebbet, diğeri ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında maktul Mehmet Dönmez'in (25) yakınları, tutuklu sanıklar Murat Kan ve Emrah Şencan ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Şencan, savunmasında, olayla ilgisinin bulunmadığını öne sürerek, "Ben kavgayı ayırmaya çalıştım. Suç işlemedim, suça ortak da olmadım. Ayrıca yaralanan kişiye yardım ettim. Suçsuzum, beraatimi istiyorum." dedi.

Duruşmada savunma yapmayan sanık Murat Kan ise ''Takdir mahkemenindir." ifadesini kullandı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Murat Kan'ı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırdı. Diğer sanık Şencan'a ise ''olaya iştirak ettiği'' gerekçesiyle 12 yıl hapis cezası verildi.

Eskişehir'de, 16 Şubat 2015'te çıkan bıçaklı kavgada yaralanan Anadolu Üniversitesi öğrencisi Mehmet Dönmez, hastanede hayatını kaybetmişti. Bursa'nın İnegöl ilçesinde yakalanan Murat Kan ile Eskişehir'de gözaltına alınan Emrah Şencan tutuklanmıştı. Sanık Kan, daha önceki savunmalarında maktul Mehmet Dönmez'in kız arkadaşının yanında kendisiyle ilgili rencide edici sözler söylediğini ve bunun ardından aralarında kavga çıktığını iddia etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.