Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir'den kısa kısa
KOBİGEL- KOBİ Gelişim Destek Programı

ESKİŞEHİR (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir İl Müdürlüğü ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı, sanayicilere tanıtıldı.

ESO'dan yapılan açıklamada, ESO Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda konu hakkında bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Seraceddin Özcan, yeni başlayan destek projesinin, orta-yüksek ve yüksek teknoloji KOBİ'lerin de kapasitesinin geliştirmeyi amaçlandığını belirtti.

Söz konusu KOBİ'lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin artırılması, kapasitelerinin geliştirilmesi, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla hazırlanan program hakkında bilgi veren Özcan, "Program 6 Mayıs'ta sona erecek. Proje kapsamında 300 bin lira geri ödemesiz, 500 bin lira geri ödemeli olmak üzere proje başına toplamda 800 bin lira destek sağlanabilecek. KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilan edilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ'ler, kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacak" ifadelerini kullandı.

- Kültür sanat

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın hafta içi programında yer alan oda müziği konserlerinde bu hafta Dolce Quartet Grubu sahne aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Ergin Orbey sahnesinde gerçekleştirilen konserde, Dolce Quartet Grubu sanatseverlerle buluştu.

Konserde, klarnette Burcu Demir, kemanda Özgür Kafalı, kornoda Orçun Armutlu ve piyanoda Gizem Tanatar sahne aldığı ve Mustafa Kemal Saydam, Eric Ewazen ve Christian Ellenwood gibi bestekarların eserlerini başarılı bir şekilde yorumlayan sanatçılar, konser sonrası ayakta alkışlandığı kaydedildi.

- Üst yapı çalışmaları devam ediyor

Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Kırsal Hizmetler, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğünden oluşan ekip, "Odunpazarı Belediyesi Mahallenizde Çalışıyor" sloganıyla çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, ekiplerin son olarak Orhangazi Mahallesi'nde çalışma gerçekleştirdiği bildirildi.

Tarihi Odunpazarı Bölgesi ile başlayıp bugüne kadar 12 mahallede çalışma yapan belediyenin, son olarak Orhangazi Mahallesi’nde çalışma yaptığı kaydedildi.

- "Üç boyutlu şekillendirme" dersleri başladı

Odunpazarı Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme Kursları (OMEK) çağdaş eğitim anlayışı ile çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Üç Boyutlu Şekillendirme" eğitimi verilmeye başlandığı belirtildi.

Verilen eğitimle kursiyerlere renk bilgileri, tasarı ilkeleri, desen panosu bilgilerinin yanında rölyef, kağıt ve hamur kabartma yöntemleri öğretildiği ifade edildi.

Toplam 2 gruptan oluşan ve 45 kişinin katıldığı eğitimin sonunda başarılı olan kursiyerlere, katılım belgesi verileceği bildirildi.

Haftada 8 saat eğitim verilen kursun mayıs ayına kadar devam edeceği kaydedildi.

- Meyve ağaçları ve üzüm bağları budandı

Tepebaşı Belediyesi Tarımsal Destek Danışma Birimi, ilçedeki meyve ağacı ve üzüm bağı sahiplerini budama ve aşılama konularında bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Tepebaşı Belediyesi Tarımsal Destek Danışma Birimi, merkezde Yukarısöğütönü, Keskin, Yakakayı ve Gündüzler mahallelerindeki bahçelerde, bahçe sahipleri ile Porsuk Çayı Feylesofları Derneği üyeleri ve konuya ilgili kişilerin katılımıyla meyve ağaçlarında ve üzüm bağlarında eğitim amaçlı budama yaptı.

Ayrıca meyve ağaçlarında yaprak ve kalem aşıları ile budama çalışması yapılan bağ ve bahçelerde, uygulamalı olarak gösterilerek ilgisi olan kişilerin bilgilendirildiği belirtildi.

Belediye yetkilileri çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.