Eskişehirspor Teknik Direktörü Aybaba:

Eskişehirspor Teknik Direktörü Aybaba:
- "Son 8 maçı, kenetlenerek, birlikte hareket edip, oyuncuları ve şehri motive ederek aşmaya çalışacağız"- "Türkiye'de oyuna en iyi müdahale eden teknik direktörüm. Oyuncu değişikliği konusunda yanlış yapma yüzdemiz çok düşük"


ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Spor Toto Süper Lig'deki son 8 maçı, kenetlenerek, birlikte hareket edip, oyuncuları ve şehri motive ederek aşmaya çalışacaklarını söyledi.

Aybaba, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, ligde hiçbir şeyin bir maça bağlanamayacağını belirterek, bir süreç ve mücadeleyi sürdürdüklerini bildirdi.

Eskişehirspor'un önünde 8 maçının bulunduğunu ifade eden Aybaba, "Her maçı ayrı planlıyoruz. Eskişehir'e gelmemdeki en büyük gerekçe futbol şehri olmasıydı. Bu destekle yukarıya doğru tırmanma şansımız vardı. Son 8 maçı, kenetlenerek, birlikte hareket edip, oyuncuları ve şehri motive ederek aşmaya çalışacağız." dedi.

Önlerindeki 8 maça odaklandıklarını, zor süreci atlatmak için de kulüpte herkesin elinden geleni yaptığını dile getiren Aybaba, şunları kaydetti:

"Biz göreve gelmeden deplasmanda hiç puan almamıştık. Son dönemde 5 puan aldık. Deplasmanda gol atıyoruz. Fikstürümüz rakiplerimizden daha iyi. Önemli olan maç kazanmak. Biz yarıştan kopmayacağız. Direnişi aralıksız sürdürmeliyiz. Maçları kazanırsak daha iyi olacak. Her maçta mücadele edeceğiz. Önümüzde Galatasaray maçı var. Birlikteliği kaybetmemeliyiz. En büyük kozumuz ve küme düşmeme mücadelesi veren takımlardan farkımız budur."

Samet Aybaba, 8 maçı iyi geçirmenin mücadelesini verdiklerine değinerek, "Takımımıza odaklanalım. Eskişehirspor, Türkiye'nin en büyük markasıdır. İnanılmaz bir şehir ve taraftara sahibiz. Eskişehirspor taraftarı takımını sahiplenecek. Seyirci ve şehrin desteklediği futbolcular sahada mücadele edecek." diye konuştu.


- "Gözlerim kısık ama görme konusunda gayet başarılıyım"


Samet Aybaba, maçlardaki futbolcu değişiklikleri konusunda kendisine eleştirilerde bulunulduğunu anımsattı.

Yaklaşık 45 yıldır futbolun içinde bulunduğunu anlatan Aybaba, "Oyuncu değişikliğini sadece ben bilirim. Benden başka kimse de bilemez. Bildiğim için bunca yıldır bu işi yapıyorum. Axel Meye 3 haftadır topa değmiyor, sadece yere düşüyor. Türkiye'de oyuna en iyi müdahale eden teknik direktörüm. Oyuncu değişikliği konusunda yanlış yapma yüzdemiz çok düşük. Gözlerim kısık ama görme konusunda gayet başarılıyım." ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de, Eskişehirli futbolcuların eleştirildiğine de değinen Aybaba, "Her şehir kendi evladına sahip çıkar. Oyuncu olarak daha çok gelişmesini ister. Bunun aksini ilk kez burada görüyorum. Bazı oyunculardan faydalanmak istiyoruz ancak faydalanamıyoruz. Onur Bayramoğlu'na tepkiden korkuyoruz, o yüzden oyuncudan faydalanamıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.