Eskişehirspor Yönetimindeki Rotasyon İddiaları

Eskişehirspor Yönetimindeki Rotasyon İddiaları
Eskişehirspor Başkanı Hoşcan: "Eskişehirspor koltuk sevdası için kişisel kaprislerin yaşanacağı bir yer asla değildir. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur"

 Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Eskişehirspor yönetimindeki rotasyon iddialarına ilişkin "Eskişehirspor koltuk sevdası için kişisel kaprislerin yaşanacağı bir yer asla değildir. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur" dedi.

Hoşcan, kulüp tesislerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, futbolda konuşulan tek şeyin başarı olduğunu ve çok iyi bir takım kurduklarını söyledi. Son iki maçta yenildiklerini anımsatan Hoşcan, oyunculardan, teknik ekipten ve yönetimden şüphesi olmadığını belirtti.

Son zamanlarda Eskişehirspor yönetimindeki rotasyon iddialarının doğru olduğunu anlatan Hoşcan, şunları kaydetti:

"Eskişehirspor koltuk sevdası için kişisel kaprislerin yaşanacağı bir yer asla değildir. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Yalan ve iftiralara da harcanacak zamanımız yoktur. Enerjimizi boşa harcamak niyetinde değiliz. Biz 27 kişilik yönetim kurulunda görev değişikliğinin Eskişehirspor'a daha iyi bir sinerji yaratacağına inanmış ve bu kararı uygulamakta da hiçbir tereddüt etmemişizdir. Tüzüğün bana verdiği yetkilere rağmen, yönetim kurulunda bunun istişaresi yapılarak hareket edilmiştir. Eskişehirspor bu konuda hiç bir zaman biatlık merkezi değildir. Hiç bir yöneticimi ve takımımı da bu konuda zan altında bırakmam mümkün değildir." 

-Eskişehir Basket Spor Kulübü açıklaması

Eskişehir Basket Spor Kulübü'nün Eskişehir'in adını alması konusuyla ilgili açıklama yapan Hoşcan, "Bir basket takımın Eskişehir adını alarak, burada sadece maçlarını oynayarak, yeni bir heyecan getirmek istiyorlar. Tabi bu süreçle ilgili kamuoyunu bilgilendirmem gerektiğini düşünüyorum. Eskişehir'e yapılan her hizmetin arkasında olduğumuzu, buraya gelen her türlü hizmetinde destekçisi olacağımızı daha önce açıklamıştık ama Eskişehirspor'la görüşme yapmadan Eskişehir'in adını almanın doğru ve etik olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Eskişehir Basket Spor Kulübü yöneticileriyle görüşme yaptıklarını söyleyen Hoşçan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Keşke Eskişehir'in adını almasalardı. Eskişehir'de oynayacaksalar da burayı simgeleyen bir isim alsaydılar. Belki ileride oluşabilecek bir kaosu şimdiden önleyebilirdik diye düşünüyorum. Kendilerine bu uyarıyı yaptık. Kendilerinin yanında olduğumuzu ve olabileceklerin sorumluluğunun alınması gerektiğini söyledik. Basketbol takımını Eskişehirspor bünyesine almak istediğimizi söyledik. Bize, 'Kusura bakmayın biz sadece destek istiyoruz. Çünkü bu işin ticari boyutu da var, biz bu ekonomiyi kendimiz yönetmek istiyoruz, kendi koyduğumuz sermayeleri de korumak, geliştirmek istiyoruz' yorumunu yaptıklarında, ekonomik olarak bir beklenti içerisinde olmanın Eskişehirspor camiası ile örtüşmeyeceğini de bildiğimizden bu işi de fazla uzatmadık."

Eskişehirspor'un 8 bin 500 civarında passolige sahip olduğuna dikkati çeken Hoşcan, satılan kombine bilet sayısının ise yaklaşık 3 bin 800 olduğunu sözlerine ekledi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.