Esnaf Bakanlığı Kurulmalı

Esnaf Bakanlığı Kurulmalı
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, esnaf ve çiftçinin sorunlarını dile getirdi.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, esnaf ve çiftçinin sorunlarını dile getirdi.

Bektaş, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşların maddi olarak da olumsuz etkilendiğini belirtti.

Salgın döneminde 700 bin esnafın dükkan kapattığını aktaran Bektaş, iktidarın esnafların sorunlarını çözemediğine dikkat çeken Barış Bektaş, acilen Esnaf Bakanlığı kurulmalı diyerek, esnafların sorunlarının çözümü için şu önerilerde bulundu: “Genel Başkanımızın 6 Ekim Salı günü grup toplantısında dile getirdiği“ Esnafımız için 17 Talep” başlıklı önerimizi kez daha seslendiriyoruz; Acilen bir Esnaf Bakanlığı kurulmalıdır. Esnafımız için sicil affı çıkarılmalıdır. Esnafımızın kullandığı krediler, faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirilmelidir. Kiralarda stopaj kaldırılmalıdır. Zincir mağazalar ve AVM’ler için düzenleme yapılmalıdır. AVM’ler haftanın bir günü kapanmalıdır. Esnafın sosyal güvenlik primleri, işyerlerinin kapalı olduğu dönemde Hazine tarafından karşılanmalıdır. Esnafa salgın sürecinde haksız-insafsız cezalar yazılmamalıdır. Devlet esnafa olan borçlarını ödemelidir. Hijyen koşullarının sağlanması şartıyla kahvehanelerde oyunları izin verilmelidir. Küçük esnafımızın yanında çalışanların, kısa çalışma ödeneği ile ilgili yaşadığı sorunlar giderilmeli.”

CHP ERKEN SEÇİM İSTİYOR MU?

Bektaş, bir gazetecinin, "CHP'nin bütün yöneticileri hükümeti eleştirirken net olarak 'Erken seçim istiyoruz.' diye bir cümle duymuyoruz. CHP erken seçim istiyor mu?" sorusunu şöyle yanıtladı: "İçinde bulunduğumuz anayasal değişiklik, referandum sonrasında kavuştuğumuz yeni anayasal yapı, siyasi partilerin erken seçim taleplerini de tek bir kişinin inisiyatifine bırakmış durumda. Daha gerçekçi davranmak adına ve yerel seçimlerde CHP bir söz vermişti, 'Yerel seçimde başarı sağlarsak bunu hükümeti devirmek için veya seçim yoluyla hükümeti ortadan kaldırmak için kullanmayacağız, erken seçim talep etmeyeceğiz.' diye. Bunun üzerine yerel seçimlerden itibaren yaklaşık 1-1,5 yıl boyunca erken seçim dillendirilmedi. Geldiğimiz noktada pandemiyle birlikte vatandaşın içine düştüğü durum ve AKP iktidarının sadece 4 tane müteahhidin derdine çare olduğu, diğer vatandaşları görmezden geldiği, çok ağır koşullar yaşandığı için seçim artık kamuoyu tarafından dillendirilmektedir. Kamuoyunun erken seçim talebine CHP de olumlu karşılık vermektedir."

İNCE’NİN ZİYARETİ SORULDU

Bir gazetecinin "Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce'nin Konya'ya ziyaretini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Bektaş, "Takip edemedim, Sayın İnce'nin ziyaretini. Kurumsal olarak CHP'nin yaptığı bir organizasyon kapsamında gelmediği için biz il örgütü olarak dahil edilmedik. Programdan da bize bir bilgi verilmedi." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.