Esnek çalışma imkanı getiren tasarı Genel Kurul'da

Esnek çalışma imkanı getiren tasarı Genel Kurul'da
CHP'li Arık'ın, "Çocuklarınız rulet masalarında dirsek çürütürken..." sözleri, Genel Kurul'da tartışma yarattı

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışma gibi esnek çalışma modelini öngören tasarının görüşmeleri sürüyor.

Tasarının 6. maddesi üzerinde verilen önerge ile ilgili söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın "Sizin çocuklarınız rulet masalarında dirsek çürütürken bu halkın çocukları okul sıralarında dirsek çürütüyor, sonrasında da işsiz geziyor." sözleri Genel Kurul'da tartışma yarattı.

Arık, konuşmasının ardından yerine otururken, AK Parti Isparta Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ile arasında tartışma yaşandı ve iki milletvekili birbirinin üzerine yürüdü. AK Parti ve CHP'li bazı milletvekillerinin de sıraların ön tarafına gelmesi üzerine TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi birleşime ara verdi.

Aradan sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, şunları söyledi:

"Çocuklarımızın bazen birtakım problemleri olabilir. Esasen kumar bir hastalıktır. Eğer benim çocuğum kumar hastalığına düçar kaldıysa bunun üzerinden siyaset yapmak insafa ve insanlığa sığar mı düşünmek lazım.

Siyasilerin kamusal performanslarına ilişkin eleştirileri lütfen sonuna kadar yapın ama siyasilerin çocuklarına ilişkin, siyasetin malzemesi yapılacak şekilde oradan babalarına, ailelerine bir sorumluluk çıkartmak gayesiyle yapılacak konuşmaların kimseye bir faydası olmaz. Neyi kastettiğinizi biliyoruz, doğru mu, yanlış mı o da ayrı bir bahis; çıkıp o örnekten hareketle 'kumar oynayan çocuklarınız' diyerek bütün bir grubu töhmet altında bırakmak size yakışmadı."

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da "Hiç şüphesiz ailelerimizi ve çocuklarımızı buradaki siyasi mülahazalardan, tartışmalardan sakınmamız lazım. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki bu Parlamento'da bütün siyasi partilere mensup Sayın milletvekillerimizin çocukları benim çocuklarımdır, kardeşlerimdir, bunda bir tereddüt yok. Hiç şüphesiz kastı aşan bir ifadedir. Sizlerin çocukları, bizlerin çocuklarıyla birdir ve kardeştir." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.