Esrarengiz kokular! Şehir bu kokunun sırrını bulmaya çalışıyor

Esrarengiz kokular! Şehir bu kokunun sırrını bulmaya çalışıyor
Son günlerde özellikle gece ve sabahın erken saatlerinde şehir genelinde hakim olan garip kokular merak konusu oldu. Rahatsız edici düzeye ulaşan kokuların kaynağının ne olduğu merak ediliyor

Özellikle son günlerde şehrin genelinde garip kokular etkili olmaya başladı. Bu kokuların nereden geldiği, kaynağının ne olduğu, nasıl giderileceği gibi sorular yanıt beklerken, kokudan rahatsızlık duyan vatandaşlar ise sosyal medyada bu konuyu gündem haline getirdi. Vatandaşın sosyal medyada kokuyla ilgili yaptığı ilginç yorumlar ise hem güldürdü, hem de düşündürdü.

‘KÜRESELCİLER HAVADAN İLAÇLIYOR!’

Bir vatandaşın, “Şehir genelinde ağır bir koku hakim. Bu koku sadece bizim muhitte mi yoksa her yerde mi var” paylaşımı üzerine aynı kokudan mustarip olanlar, yüzlerce yorum yapıp rahatsızlıklarını dile getirdi. Bazı vatandaşlar, olayı çok uç noktalara taşıyarak, “Küreselciler, Konya’yı havadan ilaçlıyor. Klor kokusu geliyor resmen sokaklarda. Hava neden klorlanır ki? İlaç kokusu geliyor burnuma. Sanki şehri geceleri ilaçlıyorlar da onun kokusu yayılıyor. Ben de siz koku diyince şimdi dışarı çıktım. Her yerde hastane kokusu var resmen” gibi yorumlarla tebessüm ettirdi.

koku2.jpg

KÖZLENMİŞ PANCAR KOKUSU!

Kokunun kaynağının ne olduğuna ilişkin kesin bir yargıda bulunamayan vatandaşlar, yaptıkları birbirinden ilginç yorumlarla Konya’daki koku olayının gündem olmasını sağladı. Bazı vatandaşlar da Konya Şeker Fabrikası’nda kış mevsiminde pancarların işlendiğine işaret ederek, “Merak etmeyin ilaç kokusu değil. Bu sadece közlenmiş pancar kokusu. Konya Şeker’de pancar közleniyor, bunun kokusu da şehre yayılıyor” şeklinde yorum yaptı.

‘YAĞMUR YAĞMAYINCA MİKROP YAĞDI, O KOKUYOR’

Bazı vatandaşlar ise kış mevsiminde beklenen yağmur ve kar yağışının henüz düşmemesine bağlı olarak hava kirliliğinin iyiden iyiye arttığını, kokunun sebebinin kirli hava olduğunu söyledi. Bir vatandaş ise sosyal medya hesabında yaptığı yorumda “Yağmur yağmayınca mikrop yağdı tabi mikrop kokuyor” dedi. Başka bir vatandaş ise “Evet yağmur yok, kar yok, kredilerin kokusudur bu. Ama biz savaşçı bir milletiz, bunun üstesinden de geliriz. Allah’ın rahmeti ve mağfireti var” diye yorumladı.

koku1.jpg

ŞEHRE GİRERKEN ÖNCE KOKU KARŞILIYOR

Şehir genelinde hakim olan ve zaman zaman etkisini iyiden iyiye artıran kötü kokularla ilgili bazı vatandaşlar ise, “Şehirlerarası yollardan Konya’ya girişte bu ağır koku ile karşılaşıyoruz. Özellikle Aksaray ve Adana yollarından girişte önce kokuyu alıyoruz. Bu kokunun kaynağı bence arıtmadır” diyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.