Estetik ve güzellik sektörünün öncüsü ‘Mehtap Karameşe’

Estetik ve güzellik sektörünün öncüsü ‘Mehtap Karameşe’
Plastik ve estetik cerrahi alanında uzman doktor olarak çalışan Doç. Dr. Mehtap Karameşe Konya’nın en güzide yerlerinden biri olan Meram bölgesinde güzellik ve estetik alanında çalışmalarına özel muayenehanesinde devam ediyor.

Plastik ve estetik cerrahi alanında uzman doktor olarak çalışan Doç. Dr. Mehtap Karameşe Konya’nın en güzide yerlerinden biri olan Meram bölgesinde güzellik ve estetik alanında çalışmalarına özel muayenehanesinde devam ediyor.

Hocam sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Sevgili pusula dergisinin takipçileri beni tanımaktalar çünkü yaptığınız işleri çok takdir ettiğim için kadınlar gününde sizlerle buluşmayı alışkanlık haline getirdim. Ben tıp fakültesinden mezun olduktan sonra Konya’ya ihtisasımı yapmak üzere 2000 li yılların başında geldim. Asistanlık süremin son döneminde Amerika’da Mayo Clinic’te research fellow çalıştıktan sonra mecburi hizmetimi tamamladım ve Selçuk üniversitesi’ne öğretim üyesi olarak başladım. Orada Avrupa yeterlilik sınavlarını kazandım ve doçent olduktan sonra özel muayenehanemi açtım. Çalışmalarıma kendi kliniğimde devam etmekteyim.

dsc-0830.jpg

Hocam uzmanlık alanınızı bize açıklayabilir misiniz?

Plastik ve estetik cerrahi hem doğumsal kusurları düzeltir hem mikrocerrahi ile ilgilenir hem de estetik ameliyatları yapar.

Peki siz hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?

Ben üniversitede çalışırken alanımın yaralanmalar, doğumsal kusurlar, tümörler kısımlarıyla ilgileniyordum şimdi estetik alanında hizmet veriyorum. Genel yoğunlaştığım konular ise yüz gençleşmesi, burun, karın meme ve liposuction.

Konya’da estetik cerrahi ihtiyacı nasıl?

Konya Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri. Bölgemizin yurtdışı bağlantıları çok yüksek. Okuma oranları ve kültür seviyesi çok iyi. Böyle bir şehir estetikten, bakımdan uzak kalamaz. Hem erkek hem kadın hastalarımız güzelleşmek ve bakımlı olmak istiyorlar. Bir şehri bu kadar kalkındıran ve çağın gerisinde kalmayan insanlar kendi sağlıklarını ve bedenlerini de korumak isterler.

Hocam insanlar ameliyattan korkuyor mu?

Ben doktor olarak gereksiz ve moda akımlarına bağlı ameliyatlardan kendim de korkuyorum. Fakat çok deforme olmuş karınlar, omurga sağlığını bozan büyüklükteki memeler, psikolojik durumu bozan burun veya beden kısımları ancak ameliyat ile düzelebilir.

img-4163.jpg

Ameliyatsız estetik konularında ne düşünüyorsunuz?

Sağlığı tehdit etmeyen ve para tuzağı olmayan uygulamaları çok seviyorum. Kliniğimizin hem ameliyatlı hem ameliyatsız estetik uygulamaları var. Doktor olmayan veya ehil olmayan kişilerin iğneli uygulamalar yapmalarını tasvip etmiyorum.

Estetik uygulamaların yaşı var mıdır?

Gençlik insanın en güzel fakat en bunalımlı çağıdır. İyi değerlendirme yaparak uygulama yapmak gerekir. İleri yaşta ise en yaşlı hastam 79 idi. Memeleri artık omurgasında inanılmaz eğilmeye neden olmuştu. Meme küçültme yapmıştım. Hocam açıklamalarınız için çok teşekkür ediyoruz. Ben de kadınlarımızı yürekten kucaklıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.