Et fiyatlarına 'kurban' etkisi

Et fiyatlarına 'kurban' etkisi
 Editör
Kurban Bayramı yaklaştıkça fiyatlardaki artışın önce durağanlaştığını, sonra ise geriye çekilmeye başladığını bildiren Kasap Fikret Sarıceylan, Kurban Bayramı ile birlikte et fiyatlarının dibi görmesini beklediklerini söyledi

Uzun yıllardır kasap işletmeciliği yapan, Konyalı kasap Fikret Sarıceylan, Kurban Bayramı yaklaştıkça, et fiyatlarındaki genel artış eğiliminin önce durağanlaştığını, son zamanlarda ise fiyatlarda geri çekilme görüldüğünü söyledi. Sarıceylan, Kurban Bayramı ile birlikte kırmızı et fiyatlarının en düşük seviyeye ulaşmasını beklediklerini söyledi.

dsc-0555.jpg

Uzun yıllardır kasaplık yaptığını aktaran Ceylan, "Et fiyatları oldukça pahalandı. Vatandaşlar et almakta zorluk çekiyor. Kurbanlık fiyatları, zaten geçen yıllara göre daha yüksek. Şu anda et almak kolay değil. Bir aile içerisinde 2 kişi çalışmıyorsa durumları iyi değilse, vatandaşlar bu bayramda ne kurban kesebilirler ne de kasaptan et alabilirler. İşlerimiz oldukça durgun. Kurban'a sayılı günler kalması belirsiz olan fiyatları ortaya çıkardı. Canlı kurbanlık fiyatlarının şu anda kilo fiyatı 250-260 lira arasında, kasaplarda ise kıymanın kilosu 570 lira, kuşbaşının 560 lira, kuzu etinin 570 lira, kuzu pirzolanın 670 lira, kaburganın 550 lira, boynun 550 lira, antrikotun 700 lira, köftenin 600 lira, adana kebabın 620 lira, tavuk buutun 117 lira, tüm pilicin 115 lira, tavuk göğsün 196 lira, kanatları 243 lira ve kelebeği 145 liradan satıyoruz" dedi.

dsc-0553.jpg

Fiyatlarda belirsizlik olduğunu belirten Ceylan, "Kurbanlık fiyatları gibi et fiyatları da değişkenlik gösterebiliyor. Nalçacı Caddesi'nde antrikotu 700 liraya alabilirsiniz. Fakat örnek verelim, Bosna Mahallesi'nde daha ucuza 670 liraya antirkotu bulabilirsiniz. Bu gibi nedenler ve Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla halkın kurbanlıklara yönelmesi, kasaplarda durgunluk olmasını ortaya çıkardı. Bu gibi sebepler kasaplarda et fiyatlarını dip yapabilir. Bizim beklentimiz bu yönde" dedi.

dsc-0556.jpgSarıceylan, kurbana sayılı günler kalmasıyla işlerin durgunlaştığını, ancak kurbanın yaklaşmasıyla fiyatların düşeceğini beklediklerini ifade etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.