Et ve Tavuk Dönere Alternatif "Balık Döner"

Etin fiyatı 40 lirayı aşınca ve fiyat artışına çare bulunamayınca girişimciler Türk usulü balık döner çıkardı, “5 liraya balıkla karnını doyur, sağlıklı yaşa, paran cebinde kalsın”

ET DÖNERE KARŞI BALIK DÖNER

Et fiyatlarındaki artış, lokantacıları yeni arayışlara yönlendirdi. Etin kilosunun 40 lirayı geçmesi ve fiyatlarda hissedilir indirim olmaması üzerine İstanbul’da balık oltaya değil artık dönere takıldı. Aksaraylı Taner Aral Bakırköy Ebuzziya Caddesi’ndeki Tekne Döner lokantasında İstanbul’da bir ilke imza atarak et ve tavuk dönerden sonra balık döneri vatandaşla buluşturdu. Uskumrudan yapılan balık dönerin ekmek arası 5 liradan satılıyor.

BALIK DÖNERE İLGİ YOGUN

Uskumrudan yapılan balık dönerin İstanbul’da ve Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen Taner Aral, “Hem sağlıklı, hem ucuz, hem de çok lezzetli. Biz de Bakırköy’de vatandaşın sadece cebini düşünmedik, aynı zamanda damak tadını da düşündük ve ona göre dönerimize et yerine balı taktık. Vatandaş oldukça memnun.”

DÖNERDE BALIK GÖRÜNLER ŞAŞIRIYOR

Et ve tavuk dönere alışmış olan vatandaş dönerde balık görünce şaşırıyor. Önce bir dönere bakıyor, sonra da denemek için giriyor ve ekmek arası söylüyor Taner Aral ise şöyle diyor; “Balık döneri tadınca önce çok ilginç olduğunu söylüyor vatandaş. Sonra bir porsiyon daha söylüyor. 5 liraya hem cebindeki paradan olmamış oluyor hem de bu balıklar, uskumrular o adar sağlıklı ki, bize böyle bir döneri yaptığımız için teşekkür edip gidiyor. Balık döner bir anda o kadar meşhur oldu ki vatandaşlar bazen haftanın dört günü burada balık döner yemeye gelir, misafirlerini de getiriyorlar. Önemli olan olmayan bir şeyi yapmak ama aynı zamanda hem hesaplı hem de damaklara yeni bir tat vererek yapmak” diyor.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar