Etiyopyalı yetimlerin yüzünü güldürüyorlar

Etiyopyalı yetimlerin yüzünü güldürüyorlar
Etiyopya'da yatılı medresede kalan 100 çocuk, Tut Elimi Derneği, Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve Türk Hava Gönüllüleri sayesinde hayata tutunuyor

HATAY (AA) - Merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği, Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve Türk Hava Gönüllüleri, Etiyopya'da yatılı medresede okuyan 100 çocuğa düzenli olarak yardım ulaştırıyor.

Tut Elimi Derneği Başkanı Mehmet Sarıgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın neresinde olursa olsun yetimlerin yanında yer alacaklarını söyledi.

Dernek olarak Etiyopya'da yatılı medresede kalan 100 çocuğuna düzenli yardım sağladıklarını aktaran Sarıgöz, "Çocuklara elimizden geldiğince destek oluyoruz. Gıda, temizlik ürünleri, su ve un gibi temel yaşamsal malzemeleri her ay çocuklarımızın kaldıkları yetimhaneye ulaştırıyoruz. " dedi.

Bölgedeki çocukların gıda sorunu yaşadığını anlatan Sarıgöz, "Yaklaşık dört yıldır düzenli olarak yetimhanedeki çocukların yanında oluyoruz. Afrika'da farklı alanlarda çalışmalarımız da devam ediyor. Yaşları 9 ila 15 arasında değişen 100 evladımızın geleceklerini inşa etmeleri için eğitimlerinden geri kalmamaları adına katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

Sarıgöz, yetimhanede her ay düzenli olarak 20 kurban kestirildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.