Etliekmek Denildiğinde Akla Gelen Marka: “HAVZAN ETLİEKMEK”

Etliekmek Denildiğinde Akla Gelen Marka: “HAVZAN ETLİEKMEK”
Fevzi Tezcan… Hem futbol kariyeriyle hem de Havzan Etliekmek ile çok sevildi, çok konuşuldu. Biz de Fevzi Tezcan’ın bu kadar sevilmesinin sırrını kendisi ile konuşarak öğrendik.

İlk olarak kendisini futbolcu kimliğiyle tanıdık. Yıllarca birçok takımda top koşturdu ve kardeşleriyle ve üç ortağı birlikte Havzan Etliekmek’i kurarak bir kez daha kendisini kanıtladı. Havzan Etliekmek’in kısa sürede büyük başarılar elde etmesinde büyük payı olan Fevzi Tezcan, Havzan Etliekmek denildiğinde parmakla gösterilmeye başlandı. Etliekmek’te Konya markası olmalarına, o kadar büyümelerine rağmen değişmeyen, aynı mütevazılığını koruyan ve futboldan kopamayarak Havzanspor’u kuran Tezcan’a bir öğle vakti konuk olduk. Oraya kadar gitmişken etliekmek yemeden olmaz dedik ve her yediğimizde daha çok sevdiğimiz etliekmeği de bir kez daha tatmış olduk. Bu vesileyle Konya’ya maç oynamaya gelen bütün takımların Havzan’ın etliekmeğini tatmadan gitmemekte çok haklı olduklarını anladık. Fevzi Tezcan bizi gözünden bile sakındığı çocukları Zeliha ve Mahmut ile birlikte karşıladı. Bu sayede iş ve spor adamı kimliğinin dışında çok iyi bir baba olduğuna da şahit olduk. Kendisi gibi içten, samimi, hayat dolu ve en önemlisi güler yüzlü yetiştirdiği evlatlarına hayran kaldığımızı belirtmeden olmaz. Ve bir şeyi öğrendik, Fevzi Tezcan methedildiği kadar vardı. Havzan’ın Emniyet şubesine gittiğiniz zaman her müşterisine değer veren, sizi kendi evinizdeymiş gibi ağırlayan bir patron görürseniz, hiç şaşırmayın.

Röp: Emine Şeyma Yıldız

sam_0210-(copy).jpg

Sizi birde sizden dinleyelim…

Aslen Aksaraylıyım. 1980 yılında doğdum. Çok erken yaşta iş hayatına atıldım. Futbol kariyerime 90’lı yıllarda PTT Spor ’da başladım. Konyaspor, Selçuklu Belediyesi, Türk Telekom, Selçuk Üniversitesi, Medaş gibi birçok takımda oynadım. Askerliğimi futbolcu olarak yaptım. Şu an oynadığım takımlardan olan Havzanspor’un başkanıyım. Ticaret ve futbolu bir arada yürütmeye çalışıyorum.

Havzan Etliekmek’in kuruluş hikâyesini anlatabilir misiniz?

1992 yılında kurduğumuz Havzan Etliekmek ismini kurulduğu mahalleden aldı. Kısa sürede gerek Konya da gerekse ülkemizde tanınan ve Konya'ya gelen misafirlerin uğrak noktası haline gelen dükkânımız, farklı lezzet ve sunumuyla müşterilerinin beğenisini kazandı ve sunduğu lezzetten tam not aldı. Bugün şehrimizin altı farklı noktasında hizmet veren Havzan Etliekmek, hijyen ve kaliteden hiçbir zaman taviz vermeden, müşterilerinin istek ve şikayetlerine cevap veren ulusal bir marka haline geldi. Kısaca biz altı kişilik bir aileyiz, kader birliği yaptık. Altı şubemizi üç kardeş ve üç ortak işletmekteyiz. Her limanın başında bir kişi var.

sam_0213-(copy).jpg

İlk kurulduğunda küçücük bir dükkân olan Havzan Etliekmek’in kısa sürede bu kadar büyüyerek şubeleşmesinin sırrı nedir desek?

İşimize son derece saygılı olmamız, prensiplerimizin olması, müşterilere olan saygımız, kalite ve hijyen gibi özelliklerimiz bir araya toplanınca, tercih ediliyoruz haliyle. Biz parayı her zaman ikinci planda tuttuk. İşimizi severek yapıyoruz.

sam_0224-(copy).jpg

Havzan Etliekmek’i bu kadar vazgeçilmez yapan nedir?

Lezzetimiz desek yalan olmaz. Hani her şeyin bir ustası olur ya, etliekmeğin de ustası biziz. Gelen müşterilerimize Konya’mızın yöresel lezzetlerimizi yaşatma adına önden bir bamya çorbası sunuyoruz. Yemek sonrası da dileyenler şehrimizin meşhur sac arası tatlısından da tadabiliyor. Böylece sac arasını tanıtmış oluyoruz. Farklı bir konseptimiz olduğunu düşünüyorum. Sanırım birde çevremizin geniş olması da neden olabilir.

“İŞİMİZİ SEVEREK YAPIYORUZ”

Malzemelerinizi nereden temin ediyorsunuz?

Kullandığımız sebzeleri halden taze taze alıyoruz, iki günde bir hale uğruyoruz. Etlerimiz günlük kesim, özenle hazırlanıyor. Kuşbaşı etimiz akşamdan doğranıp terbiyeye yatırılıyor.

sam_0215-(copy).jpg

Etliekmek denildiğinde parmakla gösterilen marka olmak nasıl bir duygu?

Bunun verdiği mutluluk tarif edilemez. Çok özel bir şey, şımartıyor insanı. (Gülüyor) Farklı bir şehre gittiğimiz zaman Konyalı olduğumuzu öğrendiklerinde “Aaa sizin Havzan Etliekmek” çok meşhur dedikleri oluyor. İşte o an şehrim adına iyi bir şeyler yapabildiğim için gurur duyuyorum.

İşinizin daha verimli hale gelmesi için muhakkak kaliteli elemanlara ihtiyacınız vardır. Kaliteli eleman bulmada zorluklar yaşıyor musunuz?

Evet, zaman zaman yaşıyoruz. Konya’da tüm sektörlerde kalifiyeli eleman sıkıntısı var maalesef. Biz bu açığı işimizin başında durarak, fedakârlık yaparak kapatmaya çalışıyoruz. Bunun en büyük nedeni yeni neslin çok tembel olması…

Çok fazla etliekmek dükkânı var. Bu da haksız rekabete yol açıyor. Sizi olumsuz etkiliyor mu bu durum?

Tam aksine bu rekabet sayesinde daha çok çalışıyor ve haksız rekabetten etkilenmemek için elimizden gelenin en iyisini yaparak itibarımızı koruyoruz.

sam_0226-(copy).jpg

Biraz da spora değinelim. Bir ara Havzanspor’un kapanacağına ilişkin gündemde haberler yer almıştı. Gerçeği yansıtıyor mu?

Son iki yıldır yaşadığımız hakemlerin yetersizliği, adaletsiz dağıtım bizi rahatsız etti. Futbol öyle bir sektör ki yukarıdaki insanların önünde ne kadar ceketini ilikliyorsan o kadar pastadan payı fazla alıyorsun. Bizim temel prensimiz gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, güzel bir ahlakla yetiştirmek. Şampiyonluk gibi bir derdimiz yok. Kapanma olayına gelirsek 1.Amatör Küme ’deki A takımımızı ligden çektik. 14-15-16-17-18 ve 19 yaş gruplarında devam ediyoruz. Kapatmadık ama şevkimiz kırıldı. Günübirlik başarıları kovalayan insanlar bizi bu işten soğutuyorlar. Biz buna rağmen mücadelemizi devam ettiriyoruz.

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.