Ev hanımlığından ihracat yapan atölye sahipliğine

Ev hanımlığından ihracat yapan atölye sahipliğine
"Afyonkarahisar'da ev hanımı Seda Hancıoğlu, Tarımsal kalkınmayı Destekleme Kurumundan aldığı hibe desteği ile kurduğu mermer atölyesinden 3 ülkeye ihracat yapıyor- Hancıoğlu:- "TKDK’nın hibe destekleri ile kurduğumuz atölyede, Rusya, Azerbaycan ve Ukrayn

AFYONKARAHİSAR (AA) - MUSTAFA BAYER - Afyonkarahisar'da bir kadın girişimci, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı hibe desteği ile açtığı dekoratif taş ve mermer işleme atölyesinde ürettiği ürünlerle yurtdışına ihracat yaparak katma değer sağlıyor.

Bir yıl öncesine kadar ev hanımı olan 36 yaşındaki Seda Hancıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TKDK’dan hibe desteği alarak mermer atölyesi açtığını söyledi.

Atölye için 1 milyon 45 bin liralık yatırım yaptığını ifade eden Hancıoğlu, "Bunun 427 bin lirasını TKDK’dan hibe olarak aldık. Daha önce ev hanımıydım. Eşimin desteği ve TKDK’nın katkılarıyla bu işe atılmamız kolay oldu. Son sistem mermer işleme makineleri olan 'water jet' ve CNC mermer kesme cihazları ile lüks otellerde kullanılan yer süslemeleri, madalyonlar ve mutfak evyeleri üretiyoruz" diye konuştu.

- İstihdama katkı sağlamayı amaçlıyor

Afyonkarahisar’daki mermer sektöründe genellikle erkeklerin hakimiyeti olmasına rağmen, evde oturmak yerine sektöre girdiğini ve istihdama katkı sağlamayı amaçladığını dile getiren Hancıoğlu, şunları kaydetti:

"Şu anda atölyede 6 çalışanımız var. İş yerinde dekoratif mermerler, evye ve mermer küvetler üretiyoruz. TKDK’nın hibe destekleri ile kurduğumuz atölyede, Rusya, Azerbaycan ve Ukrayna'ya ihracat yapıyoruz. İsrail'e de mermer küvet yapmak için girişimlerimiz oldu. Atölyemizde 6 kişiye istihdam sağlıyoruz ve bu sayıyı önümüzdeki yıllarda artırarak, ülke ekonomisine katkımızı artırmayı umuyoruz."

- "Mermere kadın eli değmeli"

Hancıoğlu, kadınların da mermer ile ilgili çalışmalar yapabileceğine dikkati çekerek, "Kadın gözüyle bu işe bakmak daha farklı. Çünkü bir mutfak evyesi yaparken kadınların ne istediğini, hangi renkleri tercih ettiğini daha iyi anlıyoruz. Daha dekoratif, daha göz önünde, sanatsal bir iş olduğundan dolayı, mermere kadın eli değmeli diyoruz. Çünkü ince bir iş mermercilik" ifadelerini kullandı.

TKDK İl Koordinatörü Zülgari Özdemir de kurum olarak 40 yaşın altındaki kadın ve genç girişimcilere ek puan verildiğini belirterek, bu konuda kadınlara ve gençlere öncelik tanıdıklarını aktardı.

Özdemir, Afyonkarahisar’da Kırsal Kalkınma Destekleri (IPARD 1) kapsamında 2011 yılında çıkan çağrı ile 395 projeye destek verdiklerini, ilde 275 milyon liralık yatırım yapılmasını sağladıklarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.