Ev kalan vatandaşlarımıza yeterince destek verilmelidir

Ev kalan vatandaşlarımıza  yeterince destek verilmelidir
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, vatandaşlarımızın salgından dolayı evde kalması için yapılan çağrıyı savunarak, desteklediklerini dile getirerek, ancak evde kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temin etmesi için maddi anlamda yeterince destek..

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, vatandaşlarımızın salgından dolayı evde kalması için yapılan çağrıyı savunarak, desteklediklerini dile getirerek, ancak evde kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temin etmesi için maddi anlamda yeterince destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Koronavirüs nedeniyle telekonferans yönetimiyle CHP Konya İl Başkanlığı olağan üstü yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdi.  Toplantıda Koronavirüs salgınında alınan tedbirler ve uygulamalar görüşüldü.  Parti çalışmaları konuşuldu. Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdikleri il yönetim kurulu toplantısını değerlendiren CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş şunları söyledi:  “Telekonferans yöntemi ile olağan il yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Salgın nedeniyle partimizin kapalı olduğu dönemde teknolojik imkânlarla parti çalışmalarını aksatmadan yürütüyoruz. Bize gelen talepleri değerlendirerek ilgili kurumlara iletiyoruz. Vatandaşlarımızın salgından dolayı evde kalması noktasındaki çağrıyı savunarak, destekliyoruz. Ancak evde kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temin etmesi için maddi anlamda yeterince destek verilmelidir.  Bu süreçte kimsenin aşından, işinden olmaması gerekir. Bunun yanında, İşten çıkarmalara bir sınır getirilmelidir. Ülkemizde işsiz olanların bir kısmı sigortalı bir kısmı sigortasızdır. Ama sigortalı mıydı sigortasız mıydı diye bir ayrım yapmaksızın herkesin bir gelir güvencesine kavuşması lazım. Bu konuda da işsizlik sigortası fonunun harekete geçirilmesi önem arz ediyor.

VİCDANİ DEĞİL

Diğer taraftan salgını tedbirleri kapsamında CHP'li belediyelerin başlattıkları yardım kampanyalarına yasak koyan İçişleri Bakanlığının bu tutumu hukuki olmadığı kadar, vicdanı bir davranış değildir. Kaldı ki AK Partili belediyeler bu tür kampanyaları sürdürüyor. İlimizdeki belediyelerle de bu anlamda çalışmalarına devam ediyor.  Çifte standarttan vazgeçilmelidir. Hal böyle iken, umarım İçişleri Bakanlığı bu yanlıştan döner. Partimiz belediyelerinin salgından dolayı başlattıkları yardım kampanyalarını sürdürür. İçinde bulunduğumuz süreçte birlikte hareket etmek oldukça önemlidir. Bizler ülkemizin bu salgından kurtulmasının birlikte mücadeleyle gerçekleşeceğine inanıyoruz. Sağlıklı günlere hep birlikte ulaşmak dileğiyle, en kısa sürede ülkemiz ve dünya bu salgından kurtulur.   Hepimizin normal hayatına dönmesi temennimizdir”  Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.