Ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi?
Kerem Nükte Gayrimenkul Genel Müdürü Hasan Aksay bilgilendirmelerde bulundu;

Yeni ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma hakkı, Türk Borçlar Kanunu ile düzenlenmektedir ve belirli şartların yerine getirilmesi halinde geçerlilik kazanır. Dolayısıyla taraflardan herhangi birinin kendi iradesi doğrultusunda lehine karar alabilmesi mümkün değildir.

Ev Sahibi Kiracıyı Hangi Şartlarda Çıkarabilir?

Ev sahipleri için kiracıyı evden çıkarma durumu, ancak belirli şartların oluşması durumunda mümkündür. Örneğin; ev sahibinin konuta ihtiyacı varsa tahliye davası açarak kiracıyı tahliye etme hakkını kullanabilir. Tabi bu haktan yararlanabilmek için konut ihtiyacının somut nedenlere dayanması, sürekli olması ve mevcut kira sözleşmesinin tamamlanması gibi şartlar mutlaka karşılanmalıdır. Ayrıca ev sahibinin söz konusu konutun bulunduğu yerde ikamet edebileceği başka bir taşınmazının olmaması gerekir.
“Ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi?” sorusuna yanıt niteliğindeki bir diğer koşul ise mülkte sözleşmeyle oturan kişinin ödemelerini geciktirmesidir. Kira ödemesinin 2 defa gecikmesi ve malikin aynı sayıda ihtar göndermesi durumunda sözleşme bitiminde açılacak dava ile kiracı mülkten çıkartılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.