Ev sahiplerinin yeni oyunu mahkemeden döndü

Ev sahiplerinin yeni oyunu mahkemeden döndü
Ev sahibinin IBAN'ını kapayıp kiracısını zor duruma sokması mahkemenin gözünden kaçmadı. Mahkeme ev sahibini haksız bulunca planlar suya düştü.

Bir ev sahibi, kira sözleşmesi sona erdiğini iddia ederek banka hesabını kapattı. Ancak kiracı, ev sahibinin başka bir IBAN'ını bulup kirayı yatırmaya devam etti.

Bu durum ev sahibinin planlarını bozdu. Sonrasında ev sahibi, kiracısını "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayet etti.

Dosyayı inceleyen savcılık dikkat çekici bir karara imza attı. Ev sahibinin, kiracısını zor durumda bırakmak için bilerek banka hesabını kapattığını vurguladı ve iyi niyetli olmadığı sonucuna vardı.

Bu kararla birlikte kurnaz ev sahibinin planı suya düştü.

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre; 62 yaşındaki Nejla S., 2021 yılının Kasım ayında Sıdıka B.'nin evini 3 bin 600 liraya kiraladı.

Ekim ayına kadar da kirasını düzgün bir şekilde ödedi.

Ancak 56 yaşındaki ev sahibi Sıdıka B. kiracısının 2023 yılının Ekim ayında sözleşmenin bittiğini belirterek banka hesabını kapattı. Bunun üzerine ev sahibin başka bir IBAN numarasını bulan kiracı, ücreti oraya yatırarak ev sahibinin oyununu bozdu.

Savcılığa giden ev sahibi kiracısını şikayet etti. Soruşturmanın ardındansa savcılık dikkat çeken bir karara imza attı.

HESAP ÖZELLİKLE KAPATILDI

Şüpheli kiracı Nejla S.'nin kiracılık akdinin halen devam ettiğini belirten savcılık, ev sahibinin kiracısının zorda kalmasını sağlamak için banka hesabını özellikle kapattığını vurguladı. Savcılık, "Ev sahibinin bahse konu olayda iyi niyetli olmadığı anlaşılmıştır" dedi.


Kaynak:Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.