Evde İskender denenmez diyenler şokta: İşte enfes sonuç
14
Evde İskender yapmak zor gibi görünse de, bazı püf noktalarıyla dışarıda yediğinizden farksız bir lezzet yakalayabilirsiniz. İskender'in sırrı, doğru et, lezzetli sos ve bol tereyağında gizli. İşte evde İskender tarifi:
24
MALZEMELER
500 gr ince kesilmiş dana veya kuzu eti (yaprak dönerlik)
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
34
Domates sosu için:
3 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
4-5 adet tırnak pide
2 yemek kaşığı tereyağı
Süzme yoğurt
Közlenmiş domates ve biber
44
Eti Hazırlama: Eti marine etmek için yoğurt, zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. İncecik doğranmış etleri bu sosla harmanlayıp en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Sos Yapımı: Bir tavada tereyağını eritin. Rendelenmiş sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin. Tuz ve baharatları da ilave edip sos koyulaşana kadar pişirin.
Pideleri Kızartma: Tırnak pideleri küp küp doğrayın. Bir tavada az tereyağı eritip pideleri çıtır hale gelene kadar kızartın.
Etleri Pişirme: Marine ettiğiniz etleri iyice ısınmış tavada yüksek ateşte, sık sık karıştırarak pişirin. Etlerin suyunu salıp çekmesi gerekiyor.
Servis: Servis tabağının altına kızarttığınız pideleri yayın. Üzerine etleri yerleştirin. Hazırladığınız sıcak domates sosunu etlerin üzerine bolca gezdirin. Son olarak eritilmiş tereyağını kızdırıp İskender'in üzerine gezdirin. Yanına bir kaşık süzme yoğurt, közlenmiş domates ve biber ekleyerek servis edin.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.