Evde lezzetli bir tarif: Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır?

Evde lezzetli bir tarif: Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır?
Sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık olan ev yapımı kırmızı pancar turşusu tarifi ile sofralarınıza renk katmaya ne dersiniz? İşte pratik yapımıyla dikkat çeken tarifimiz!

Evde kırmızı pancar turşusu yapmak için kullanabileceğiniz basit ve lezzetli bir tarif:

Ev Yapımı Kırmızı Pancar Turşusu

Malzemeler:

  • 3-4 adet orta boy kırmızı pancar
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su

Yapılışı:

  1. Pancarların kabuklarını soyun ve iyice yıkayın. Pancarları ince dilimler halinde ya da rendeleyerek hazırlayın.

  2. Havucu soyun ve rendeleyin.

  3. Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın.

  4. Sarımsakları soyun ve ince dilimleyin.

  5. Bir kaba pancar dilimlerini, rendelenmiş havucu, doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyin.

  6. Ayrı bir kapta su, sirke, tuz ve şeker karışımını hazırlayın. Karışımı iyice karıştırın.

  7. Hazırladığınız karışımı pancar, havuç, soğan ve sarımsakların üzerine dökün.

  8. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve kavanoza veya uygun bir kaba turşunuzu kapatın.

  9. Kavanozu serin ve karanlık bir yerde birkaç gün bekletin. Turşuların lezzeti bekledikçe artacaktır.

  10. Turşularınız lezzetlendikten sonra buzdolabında saklayarak tüketebilirsiniz.

Malzemelerin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilir ve dilediğiniz baharatları ekleyerek turşunuzu özelleştirebilirsiniz. Ev yapımı kırmızı pancar turşusu, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık olarak kullanılabilir

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.