EVDEN EKRANLARA

EVDEN EKRANLARA
Ünlü yapımcı Birol Güven yaptığı açıklamada, "ev yapımı" dizinin haftaya izleyiciyle buluşacağını söyledi

Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından "Hayat Eve Sığar" sloganıyla yapılan "evde kal" çağrısına uyan Birol Güven yaptığı açıklamada, "ev yapımı" dizinin haftaya izleyiciyle buluşacağını söyledi.

Güven, geleceğe çok kafa yorduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Çok uzun süredir bir şey söylüyordum, kendi çocuklarıma ya da tanıdığım herkese ve daha genç arkadaşlara, bundan sonra dünyada sadece bir tane beceriye ihtiyacımız var. Yani lider beceri olarak, adapte olabilme yeteneği... Dünyada en güçlüler, 'enler' değil, en çok adapte olabilenler hayatta kalıyor. Biz de şimdi çok büyük ve özel günler yaşıyoruz. Buna adapte olmak zorundayız. Üretimimizi durduramayız. Üretimini durduran insanlar yaşayamaz, hayatta kalamaz. Biz de adapte olduk, olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da inşallah, ömrümüz ne kadarsa hep adapte olarak yaşamaya devam edeceğiz."

Diziyi set ortamı yerine tüm oyuncuların kendi imkanıyla, kendi evinde çekme fikrinin, son dönemde ortaya çıkan şartlar nedeniyle olduğunu ifade eden Güven, şu bilgileri verdi: "Herkes çalışmak ve içerik üretmek istiyor aslında. Çünkü insanların içeriğe ihtiyacı var. İnsanlara 'Evde kal' deyip içerik sunmazsak da onları çok büyük bir cezaya mahkum etmiş oluruz. Bu insanlar evde ne yapacak? Dolayısıyla bizim üzerimizde bir görevdir bu. Ama dışarı çıkamayız, çünkü bir salgın hastalık var. Şöyle bir durum oldu, herkes bir şey çekmek, çalışmak istiyor ama evden çıkmak istemiyor. O zaman biz de kendi mesleğimizi dijitalize etmek zorunda olduğumuzu anladık. 'Acaba evden online olarak yapabilir miyiz?' dedik. Çünkü oyuncularımız hem oyunculuk biliyor hem de bir çekim yapma yetenekleri var. Bu, YouTube'un sağladığı bir şey aslında. İnsanlar eğlenirken çekim yapmayı da öğrendi. Ben bir senaryo yazdım ve bu oyuncu arkadaşlarımız, çekim yapma yeteneklerini de kullanarak - tabii burada senaryo önemli, onların kendi gerçekliğinden hareket bir senaryo yazdım - herkes kendi sahnesini kendi evinde çekiyor."

Birol Güven, başrolde kendisinin rol aldığına işaret ederek, "Benim etrafımda dönen bir hikaye bu. Bir dizi yapımcı, dizisini yapmaya çalışıyor. 'Ne olursa olsun dizi yapalım.' diyor fakat oyuncular kabul etmiyor. Böyle bir hikayemiz var, o bizi birbirimize bağlıyor. Bu vesileyle biz artık yakından tanıdığımız bu ünlü insanların evine giriyoruz. Eşleriyle ve çocuklarıyla oynuyorlar. Hedefimiz, bütün içerisinde seyrettiğimizde ortaya çok eğlenceli, komik bir iş çıkması, eğlendirmek. 'Evde kal ve bizi seyret, gül eğlen, bugünler geçecek.' diye bir hedefimiz var." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.