Evinde bomba bulunan aileye hapis istemi

Evinde bomba bulunan aileye hapis istemi
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki evlerinde bomba ve patlayıcı malzeme ele geçirilen baba ve 2 çocuğu hakkında terör örgütüne silah sağladıkları iddiasıyla 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

DİYARBAKIR (AA) - AZİZ ASLAN - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki evlerinde bomba ve patlayıcı malzeme bulunan baba, kızı ve oğlu, terör örgütüne silah sağladıkları iddiasıyla 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklu sanık Abdulvahap B, çocukları Serap B. ve Abdulsamet B. hakkında hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, geçen yıl 17 Ekim'de ihbar üzerine şüphelilerin oturduğu evin üst katında yapılan aramada 5 el yapımı patlayıcı, 600 torpil kartuşu, çok miktarda toz madde, cam bardak, maytap fitili, çivi, naylon poşet, karton kutu ve eldiven ele geçirildiği belirtildi.

Torpil, fitil, pamuk, naylon poşet, toz madde, torpil kutuları ve bant ile bomba hazırlandığı ifade edilen iddianamede, torpillerde bulunan beyaz tozun el yapımı patlayıcılarda kullanıldığı kaydedildi.

Tutuklu sanık Serap B'nin ifadesinde, kendisini öldürmekle tehdit eden İsmet B. ve Muhammed Ö'nün dediklerini yerine getirdiğini, bu kişilerin evlerinin üst katını kullanmak istediğini söylediği bildirildi.

İddianamede Serap B'nin şu ifadelerine yer verildi:

"Evin üst katını kullanmalarına izin vermememe rağmen Muhammed Ö, yanında getirdiği kişilerin elinde bulunan 6 koli ambalajlı çay bardağını üst kata götürmem konusunda emir verdiği için çıkarttım. Daha sonra bu kişiler elinde bulunan başka siyah poşetlerle evin üst katına çıktı. Bir süre kaldıktan sonra çıkıp gittiler. Yaklaşık 15 dakika sonra polisler gelip arama yaptı. Ele geçirilen malzemelerin ne olduğunu bilmiyordum. Bunların hazırlanmasında yer almadım ve nereden hangi amaçla getirildiği konusunda bilgim yok."

- Telefonunda polisin fotoğrafı çıktı

Serap B'nin cep telefonu ve hafıza kartında yapılan incelemenin sonucuna da yer verilen iddianamede, şüphelinin telefonundan PKK/KCK silahlı terör örgütünün cebir, şiddet, tehdit yönlerini öven, meşru gösteren ve bu yöntemlere başvurmayı teşvik eden ses dosyası ve fotoğraf ile Terörle Mücadele Şubesinde görevli polis memurunun fotoğrafının çıktığı, söz konusu emniyet mensubunun, PKK/KCK silahlı terör örgütünün hedefinde olduğuna ihtimal vermediği için zanlılardan şikayetçi olmadığı vurgulandı.

Şüphelilerden Abdulvahap ve oğlu Abdulsamet B. de ifadelerinde evlerinin üst katında ele geçirilen malzemeleri getiren kişilerin "Botan" kod adlı birisini ve İsmet B'yi tanıdığına değinerek, bu malzemelerle hiçbir ilgileri bulunmadığını öne sürdü.

İddianamede, Abdulvahap B, Serap B. ve Abdulsamet B. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 315/1 maddesi gereğince "silah sağlama" suçunu işledikleri iddiasıyla 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.