Evine bu yoldan ulaşıyor

Evine bu yoldan ulaşıyor
Rize'nin İkizdere ilçesi Yağcılar Köyü'nde oturan Kaçaran ailesi, yeni yapılan yol nedeniyle evlerine 7 metrelik tahta iskele ile ulaşıyor

İkizdere ilçesi Yağcılar Köyü'nde köy muhtarlığı kontrolünde açılan yeni yol bir çok konutu olumsuz etkiledi. Hızır-Fatma Kaçaran çiftinin kullandığı ev, önlerinden geçirilen yeni yol nedeniyle yoldan 7 metre yüksekte kaldı. Yol açıldığı sırada evlerinde bulunmayan Kaçaran çifti evlerine döndüklerinde ilginç manzara ile karşılaştı. Kaçaran ailesi evlerine şimdi tahta iskele ile ulaşıyor. Yol eve çok yakın bir mesafeden geçtiği için evde oluşan çatlaklar ayrıca tehlike arz ediyor.

Fatma Kaçaran, "Biz İstanbul'daydık. Bize hiç sorulmadan arazimizden bu yol geçirildi. Döndüğümüzde bu manzara ile karşılaştık. Evimizin her yanı çatladı. Evimizin yolu ortadan kaldırılmış. Şimdi evimize iskele ile ulaşıyoruz. Bu çok güç oluyor. Duvar yapacaklarını söylüyorlar. Ancak bu duvarı yapmak için evimizin altını oyacaklar. Bu şekilde evimiz yıkılabilir. Biz bu duvarın kazılan yerde yapılmasını istiyoruz. Evimizin kurtarılmasını istiyoruz." dedi.

Öte yandan İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamada, yolun, köy muhtarlığı tarafından açtırıldığı, ihtilaflar yüzünden çalışmanın durdurulduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.