Evinin yükünü tek başına üstlendi

Evinin yükünü tek başına üstlendi
Mersinli Ayşe Bucak, rahatsızlığı nedeniyle çalışamayan eşine bakmak ve 2 çocuğunu okutabilmek için pazarlarda gözleme, börek satıyor, bahçelerde portakal, limon topluyor, evlere temizliğe gidiyor- Ayşe Bucak: "Boş kaldığım zamanlarda evimin temizliğini y

MERSİN (AA) - HAKAN CAN ŞAHİN - Mersin'de, eşi epilepsi hastası olduğu için çalışamayan Ayşe Bucak, pazarlarda gözleme, börek satarak, gündelik işçi olarak tarlalarda çalışarak ve evlere temizliğe giderek evinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Biri 7 diğeri 17 yaşında iki erkek çocuk sahibi olan 43 yaşındaki Ayşe Bucak, eşi Mustafa Bucak'ın epilepsi hastası olması nedeniyle evin tüm yükünü tek başına sırtına aldı. Bucak, çocuklarının okuyup, hayallerini gerçekleştirebilmesi için tüm gücüyle çaba sarf ediyor.

Ayşe Bucak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Mustafa Bucak'a, nişanlı oldukları dönemde Şırnak'ta vatani görevini yaparken epilepsi teşhisi konulduğunu ifade etti. O tarihten sonra zaman zaman nöbet geçiren eşine yardımcı olmaya çalıştığını aktaran Bucak, aradan geçen sürede iki çocuğu olduğunu belirtti.

Bucak, rahatsızlığı ilerleyen eşinin çalışamaması, çocukların da okula başlamasıyla zor günler yaşadıklarını anlatarak, bunun üzerine ailenin geçimini sağlamak için elinden geldiğince çalışmaya başladığını dile getirdi. Mezitli ilçesinde salı ve çarşamba günleri kurulan Kadın Üretici Pazarına giderek tezgah açtığını anlatan Bucak, yaptığı gözleme ve börekleri burada sattığını kaydetti.

Bucak, çocuklarının okuyabilmesi ve hayallerini gerçekleştirebilmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığının altını çizerek, şöyle konuştu:

"Pazarda kazandığım para evin ve çocuklarımın okul ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor. Bunun için daha çok çalışmam gerekiyor. Bu nedenle diğer günlerde de gündelik işçi olarak tarlada çapa yapıyorum, bahçede limon ve portakal topluyorum, ev temizliğine gidiyorum. Boş kaldığım zamanlarda evimin temizliğini yapıyorum, çocuklarıma ve eşime yemek hazırlıyorum. Küçük çocuğum var, derslerine yaparken ona yardımcı oluyorum."

Çocukları eğitimlerini tamamlayana kadar çalışacağını vurgulayan Bucak, "Kazandığım paraları çocuklarımın eğitim masrafına, evin kirasına ve ihtiyaçlarımıza harcıyorum. Aşırı bir harcamamız yok çünkü gelirimiz belli." dedi.

Bucak, çocuklarının eğitimi için bir hayırseverin katkı sağlamasını beklediklerini belirterek, eşinin de malulen emekli edilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

- "Annemle gurur duyuyorum"

Bucak'ın 17 yaşındaki oğlu Yasin Emre Bucak de annesiyle gurur duyduğunu belirterek, "Annem bizim için çalışıyor. Onun emeklerini boşa çıkarmamak için derslerime çok iyi çalışıyorum. Hiçbir şeyimizi eksik etmiyor. Ben de onu üzmüyorum, sözünden hiç çıkmıyorum." diye konuştu.

Okulunun yanı sıra amatör kümede mücadele eden Mersin Ormanspor'da da futbol oynadığını aktaran Bucak, iyi bir futbolcu olup ailesine yardım etmeyi istediğini ifade etti.

Ayşe Bucak'ın eşi Mustafa Bucak (43) ise vatani görevini yaparken terör örgütü PKK'nın saldırısına maruz kaldıklarını anlattı. Olayda, birlikte nöbet tuttuğu arkadaşının vurulduğunu, kendisinin de onu görünce rahatsızlanarak yere düştüğünü ifade eden Bucak, "Olaydan sonra beni Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesinde tedavi altına aldılar. Burada epilepsi teşhisi konuldu." dedi.

Nerede, ne zaman nöbet geçireceği belli olmadığı için iş bulmakta çok zorluk çektiğini vurgulayan Bucak, evin geçimini eşinin sağlandığını, kendisinin de elinden geldiğince eşine yardımcı olmaya çalıştığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.