Evlat sevgisi "kanser" dinlemedi

Evlat sevgisi "kanser" dinlemedi
İzmir'de yaşayan Gönül Bağış Ercan, hamile kalabilmek için gittiği doktordan kanser olduğunu öğrendikten sonra bir yumurtalığını kaybetti, uzun süre hastalıkla mücadele etti ama sonunda çok istediği "bebek" müjdesini aldı - Ercan: - "Kanserin geçici bir

İZMİR (AA) - EFSUN YILMAZ - İzmir'de yaşayan Gönül Bağış Ercan, hamile kalabilmek için başvurduğu doktordan kanser olduğunu öğrendikten sonra yıllarca çok zorlu bir mücadele verdi ve sonunda hem sağlığını kazandı hem de çok istediği bebek müjdesini aldı.

Manisa Salihli doğumlu Gönül Bağış Ercan (38) , 2010 yılında hayatını birleştirdiği eşi Ali Ercan ile bir bebek sahibi olabilmek için bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurdu.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşire olarak çalışan Ercan, sağlıklı bir bebek dünyaya getirmeden önce kontrol amaçlı gittiği klinikte yapılan tetkikler sonucu kanser olduğunu öğrendi ve zorlu bir tedavi sürecine mücadelesine başladı.

Tek yumurtalığında kansere rastlanan Gönül Hemşire'nin midesinde de aynı hastalık tespit edildi. Anne olma umuduyla gittiği hastanelerden beş ay kemoterapi alarak ve hastalığı atlatarak ayrılan Ercan, bu süre içinde psikolojik destek de aldı.

Bebek sahibi olmak için kemoterapi ve ameliyat öncesi embriyo dondurma işlemi yaptıran Ercan, kanserden kurtulur kurtulmaz da tüp bebek tedavisi başlattı.

Tedavisinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine "çocuk hayalini" bir süre erteleyen Ercan, tedavi görmüş tek yumurtalığıyla 2016 yılının ilk haftalarında bebek beklediğini öğrendi ve evladını kucağına alabilmek için günleri saymaya başladı.

- Bebeğin adı Doruk Ali olacak

Tesadüfen öğrendiği kanseri büyük bir azimle yenen Gönül Bağış Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında henüz sekiz aylık evliyken hastalığıyla tanıştığını anlatarak, "Tedavi oldukça sıkıntılı bir dönemdi. Ben hep psikolojimi iyi tutmaya çalıştım. Sağlıkçı olarak desteğin çok önemli olduğuna inandım. En çok da kanserin geçici bir süreç olduğuna inandım, o da geçti ve gitti. Hamile olduğumu öğrenince çok şaşırdım, ailem de inanamadı. Bebeğime Doruk Ali adını vereceğim ve hayallerimi gerçekleştireceğim.

Ercan, 22 haftalık hamile olduğunu dile getirerek, kanser hastalarına da umutlarını kaybetmemelerini ve hayata sarılmalarını tavsiye etti.

- Doktoru "başarı" öyküsünü anlattı

Gönül Hemşire'nin doktoru Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ahmet Güler de mutlu ve umutlu bir öyküye tanıklık ettiklerini söyledi.

Sağ yumurtalığı kanserli doku nedeniyle alınan Gönül Bağış Ercan'ın altı kür de kemoterapi aldığını dile getiren Güler, "Hastamızın sol yumurtalığı aktifti. Gebe kalıp kalmayacağı konusunda tereddütler vardı, o yüzden tüp bebek de denenmişti. Şimdi hastanını durumu iyi. Aktif olarak gelişen gebeliğin yaklaşık 22. haftasında. Önemli olan tek yumurtalıkla hamile kalması değil, yumurta dokusunun sağlıklı olması. Tek veya iki yumurtalık fark etmiyor. Önemli olan sağlıklı embriyo. Bu güzel bir başarı öyküsü. Onkolojik cerrahlar rahim ve yumurtalıkları alabilirdi ama organ koruyucu cerrahi yaptılar. Kalan yumurtalığın ileri derecede zarar görmemesini sağladılar. Gönül Hanım da kendine iyi baktı, şimdi de bebek bekliyor." sözlerine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.