Evlilik yolundaki gençlere 500 bin liralık destek paketi
Gençlerin yuva kurma sürecinde karşılaştığı ekonomik zorlukları hafifletmek amacıyla önemli bir destek programı devreye alındı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortak çalışmasıyla hazırlanan “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, şartları sağlayan çiftlere 500 bin lira tutarında karşılıksız evlilik desteği verilecek.
Yeni uygulama ile özellikle maddi imkânsızlıklar nedeniyle evlilik planlarını erteleyen gençlerin desteklenmesi, aile yapısının güçlendirilmesi ve evlilik masraflarının azaltılması hedefleniyor.
DESTEKTEN KİMLER YARARLANABİLECEK?
Türkiye’de yaşayan, 18 ile 35 yaş arasında, ilk evliliğini yapacak, yetim, öksüz ya da ekonomik olarak desteğe ihtiyaç duyan nişanlı çiftler başvurabilecek. Çiftlerin toplam aylık gelirinin iki asgari ücret seviyesini aşmaması şartı aranırken, üzerlerine kayıtlı gelir getirici mal varlığının bulunmaması gerekiyor. Sadece bir konut ve bir araç bu kapsamın dışında tutuluyor.
Tek maaşla geçinen ve geliri iki asgari ücret sınırını aşmayan aileler de başvuru hakkına sahip olacak.
BAŞVURU SÜRECİ VE TAKVİM
Programa katılmak isteyen çiftler, 13–31 Mart tarihleri arasında TDV’nin resmi internet sitesi üzerinden müracaatlarını yapacak. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar 4–8 Mayıs tarihleri arasında ilan edilecek.
NİKÂH ŞARTI VE ÖDEME SÜRECİ
Destek almaya hak kazanan çiftlerin, 1 Haziran 2026’dan sonra nikâhlarını müftülüklerde kıydırmaları gerekiyor. Bu şartı yerine getiren çiftlere 500 bin liralık geri ödemesiz çeyiz yardımı sağlanacak. Destek, ev kurma sürecindeki temel ihtiyaçların karşılanmasında kullanılacak.
EĞİTİM DESTEĞİ DE VERİLECEK
Projeye dahil olan çiftler, evlilik öncesi ve evlilik sonrası dönemlerde düzenlenecek aile ve evlilik eğitimlerine katılacak. Bu programlarla çiftlerin sağlıklı iletişim kurmaları, aile bilincini güçlendirmeleri ve uzun soluklu bir evlilik yaşamı için bilinçlenmeleri amaçlanıyor.
BAKANLIKTAN PROJEYE DESTEK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da projeye ilişkin değerlendirmesinde, aile yapısının korunmasına yönelik çalışmalara devam edileceğini belirterek, gençlerin evlilik sürecinde yalnız bırakılmayacağını vurguladı.
DESTEK OLMAK İSTEYENLERE ÇAĞRI
Projeye katkı sunmak isteyen vatandaşlar, TDV’nin bağış platformu üzerinden destek sağlayarak gençlerin yuva kurma sürecine ortak olabilecek.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.