EXPO 2016 Antalya'a doğru

EXPO 2016 Antalya'a doğru
Kazakistan'ın EXPO Ülke Komiseri Arman:- "EXPO 2016 Antalya projesi çok etkileyici. Biz de burada ülkemizin kültür ve endemik bitkileriyle ilgili bir çalışma yapacağız, umarım güzel bir çalışma olacak"

ANTALYA (AA) - Kazakistan, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya'da, kendi kültürlerini yansıtan zengin endemik bitkilerden oluşan bahçe kuracak.

EXPO 2016 Antalya'ya katılma kararı alan Kazakistan, Aksu ilçesindeki bin 121 dönümlük alanda kendilerine ayrılan bölümde kuracağı ülke bahçesinde endemik bitkilerini sergileyecek.

Bu kapsamda, Kazakistan'ın EXPO Ülke Komiseri Tursunkulov Arman, beraberindeki heyetle EXPO 2016 Antalya sergi alanını gezerek ülke bahçesinin yapılacağı alanda incelemeler yaptı.

EXPO 2016 Antalya projesini çok etkileyici bulduğunu belirten Arman, "Biz de katılımcıyız. Burada kendi bitkilerimizi ekeceğiz. Kendi ülkemizin kültür, bitkisel ve endemik bitkileriyle ilgili bir çalışma yapacağız. Sergi ürünleri getireceğiz, umarım güzel bir çalışma olacak." dedi.

Arman, Kazakistan'ın endemik bitkiler açısından çok zengin bir ülke olduğuna dikkati çekerek ülkelerindeki botanik bahçesinde endemik bitkilerle ilgili çok sayıda çalışma yapıldığını aktardı.

Endemik bitkilerin dışında doğal ve kuru bitkilerle ilgili de çalışmalar yürütüldüğüne işaret eden Arman, "Bu açıdan çok zengin bir ülkeyiz. Bahçemizde muhakkak Kazakistan laleleri olacak. Sievers elması var, onun da burada olmasını çok isterim" görüşünü kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.