EXPO 2016 Antalya'ya doğru

EXPO 2016 Antalya'ya doğru
Katar, EXPO 2016 Antalya'ya "Çöl Gülü" adını taşıyan bahçe ile katılacak

ANTALYA (AA) - Katar, çiçek ve çocuk temasıyla 22 Nisan 2016 tarihinde resmi açılışı yapılacak EXPO 2016 Antalya'ya "Çöl Gülü" adını taşıyan bahçe ile katılacak.
EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, EXPO 2016 Antalya'ya katılma kararı alan ülkeler, Aksu'daki sergi alanında bahçe ve pavilyonlarının inşaatına devam ediyor.
Bahçeleriyle ilgili bilgi veren Katar Pavilyon Direktörü Fayqaa Shkanani, çöl kumu temasıyla hazırladıkları bahçede, çöp tipi bitkilerin yanı sıra Katar'ın tanıtımına yönelik pekçok unsurun bulunacağını kaydetti.
Pavilyona adını veren çöl gülünün, çölde kumların sıkışmasından oluştuğunu ve görünüşünün de güle benzediğini belirten Shkanani, şu bilgileri verdi:
"Katar'da çok fazla bahçe ya da orman bulamazsınız ama florada çöl bitki örtüsü var. Biz insanlara Katar'ın hızlı gelişimini ama bunu yaparken de çevreye ne kadar duyarlı davrandığını ve sürdürülebilirliğe ne kadar önem verdiğini göstermek istiyoruz. Bu nedenle EXPO 2016'da insanları şaşırtacak pek çok şey olacak."
Shkanani, Katar ülke bahçesinde palmiye ve çöl tipi bitkilerin yer alacağını vurgulayarak, çok büyük olmasa da etkileyici ve çekici bir bahçe yaratacaklarını ifade etti.
Herkesi Katar pavilyonunu görmeye davet eden Shkanani, "Türkiye'deki bütün ailemi, kardeşlerimi, çocukları bu etkinliğe katılıp Katar pavilyonunu görmeye davet ediyorum. Çocuklar da burada kendileri için çok özel ve güzel etkinlikler bulacak. Aileleri de çok şey bulacak. Burada Katar'ı öğrenmeniz için çok şey olacak." açıklamasında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.