EXPO 2016 Antalya'ya rekor katılım

EXPO 2016 Antalya'ya rekor katılım
Antalya Valisi Türker:- "Bugün itibarıyla sözleşme imzalayıp, bahçelerini, kendi bayraklarını dalgalandıracakları yerleri inşaya başlayan ülke sayısı 47 oldu. Çok iyi bir rakamdayız, son yılların rekoru bu"- "Kongre Merkezinin kapasitesi sadece Türkiye'ni

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya'ya katılım için 47 ülkenin sözleşme imzaladığını belirterek, "Çok iyi bir rakamdayız, son yılların rekoru bu." dedi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın 14. Olağan Konsey Toplantısı, sergi alanındaki Kongre Merkezi'nde Vali Türker başkanlığında gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Türker, burada yaptığı konuşmada, açılış törenine yönelik hazırlıkların sürdüğünü, EXPO Kulesi'nin de 10 günde tamamlanacağını söyledi.

Böylece EXPO sahasının açılışa yetişip yetişmeyeceği gibi bir riskin ortadan kalkacağını anlatan Türker, Antalya'nın turizmin başkenti olduğunu ve bunun için de kongre turizm faaliyetlerinin önemli yer tuttuğunu ifade etti.

EXPO sergi alanındaki kongre merkezi gibi bir salon olmadığı için birçok uluslararası etkinliğe, büyük çaptaki programlara ev sahipliği yapamadıklarını dile getiren Türker, "Bu Kongre Merkezinin kapasitesi sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en büyük salonu olması münasebetiyle 5 bin 3 kişilik bir kapasitede bulunuyoruz. Avrupa'da bu büyüklükte bir salon yok. Sergi salonlarını diğer küçük salonları dahil ettiğimizde birkaç bin ilave bir kapasiteyle bu kongre merkezinin Antalya, Türkiye turizmine katkı sunacağını söyleyebiliriz." diye konuştu.

Türker, ülke katılımları noktasında artık son noktaya gelindiğine dikkati çekerek, "Bugün itibarıyla sözleşme imzalayıp, bahçelerini, kendi bayraklarını dalgalandıracakları yerleri inşaya başlayan ülke sayısı 47 oldu. Çok iyi bir rakamdayız, son yılların rekoru bu. Aynı şekilde bahçecilik açısından, botanik açısından çok önemli ülkeler de buraya katılacak." dedi.

EXPO'ya katılım sayısının fazla olmasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun önemli katkısı olduğuna değinen Türker, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de EXPO'yu sürekli ele aldığını anlattı.

- "Raylı sistemin ilk denemesi yapılacak"

Türker, EXPO 2016 Antalya'yı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sahiplenmesinin güç verdiğini belirterek, "G20 Liderler Zirvesi'nde Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün dünya liderleriyle yaptığı görüşmede EXPO'ya katılım konusu vardı, bazı kritik ülkeler, aslında bu tür görüşmeler sonunda EXPO'ya katılma kararı verdi." diye konuştu.

Konsey toplantılarının EXPO açık kaldığı sürece devam edeceğini ifade eden Türker, EXPO'nun açılışından önceki son toplantıyı gerçekleştirdiklerini, açılışın 22 Nisan akşam saatlerinde yapılacağını vurguladı.

Vali Türker, EXPO'ya yol bağlantılarının, kavşakların yapıldığının altını çizerek, "Raylı sistem çalışmaları da yetiştirilecek. Yaklaşık beş ayda tamamlanarak, burada da bir rekor kırılacak. Raylı sistemin denemesini, önümüzdeki cumartesi günü Ulaştırma Bakanımızın katılımıyla yapacağız." ifadelerini kullandı.

EXPO Genel Sekreter Yardımcısı Faik Akturan da ajansın faaliyetlerini anlatan sunum gerçekleştirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.