EXPO'da "Hollanda Milli Günü" kutlaması

EXPO'da "Hollanda Milli Günü" kutlaması
EXPO 2016 Antalya sergi alanında "Milli Gün" kutlamaları kapsamında Hollandalı caz grubu konser verdi- Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Rij:- "Hollanda'ya ilk lale soğanları Osmanlı İmparatorluğu'ndan geldi ve o zamandan bu yana lale Hollanda'da muazzam bi

ANTALYA (AA) - EXPO 2016 Antalya'da katılımcı ülkelerden Hollanda'nın "Milli Gün"ü kutlandı.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, dünya çiçekçilik sektöründe önde gelen ülkelerden Hollanda, EXPO 2016 Antalya'da Milli Gün kutlaması gerçekleştirdi.

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Kees van Rij, Ticari İşler Bakanlığı Vekili Aldrik Gierveld, Genel Komiser Henk Westerhof, Büyükelçilik Tarım Müşaviri Mehmet Çevikoğlu, Hollanda Fahri Konsolosu Savaş Titiz ile Hollanda bahçesinin mimarları Niek Roozen ile Noortje Buddingh, Antalya'nın Aksu ilçesindeki sergi alanına geldi.

VIP binasında EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılanan heyet, Milli Gün kutlamaları için küçük amfi tiyatro salonuna geçti. Türkiye ve Hollanda'nın milli marşlarının çalınmasıyla başlayan törende, Ankara Büyükelçisi Kees van Rij ve EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, günün önemini belirten birer konuşma yaptı.

Büyükelçi Kök, iki ülkenin çok eskilere dayanan ilişkileri olduğunu belirterek, dünya genelinde çiçekçilik sektöründe son derece önemli bir yere sahip Hollanda'nın Milli Günü'nü kutlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kutlama kapsamında Hollandalı caz sanatçılarından oluşan Bruut grubu konser verdi.

Törenin ardından heyet, Türkiye bahçesini gezdi. Daha sonra Hollanda'nın "Yeşil Şehir 2016" adıyla EXPO'da kurduğu ülke bahçesine geçildi. Misafirlere burada lalenin resminin de sergilendiği Hollanda bahçesi hakkında bilgi verildi.

Büyükelçi Rij, Türkiye ile Hollanda arasındaki resmi ilişkilerin 1612'de ülkesinin büyükelçisinin İstanbul'a gelmesiyle başladığını anımsatarak, iki ülke arasında çok iyi ilişkiler olduğuna dikkati çekti. Bu ilişkilerin en iyi sembolünün de lale olduğunu vurgulayan Rij, şunları kaydetti:

"Hollanda'ya ilk lale soğanları Osmanlı İmparatorluğu'ndan geldi ve o zamandan bu yana lale Hollanda'da muazzam bir dönüşüm yaşadı. Bu nedenle lale, dostluğumuzun en önemli sembolü oldu. Bugün bu fantastik EXPO'da Hollanda bahçesinde çiçekler, bahçecilik anlamındaki ilişkilerimizin de altını çiziyoruz."

EXPO 2016 Antalya'nın kent ekonomisine de katkı sağlayacağını dile getiren Rij, organizasyondan dolayı Türkiye'yi kutladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.