EXPO'da kurulan İtalyan bahçesi açıldı

EXPO'da kurulan İtalyan bahçesi açıldı
EXPO 2016 Antalya'da İtalyan bahçesinin açılışı törenle gerçekleştirildi- İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Mattiolo:- "İtalyan turistlerin hem EXPO'yu hem de Antalya'yı görmek için geleceklerine inanıyorum. Bundan sonra İtalyan ziyaretçi sayısı artacaktır"

ANTALYA (AA) - EXPO 2016 Antalya'da İtalya'ya özgü bitki ve çiçeklerle hazırlanan bahçenin açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO'ya katılım sağlayan İtalya'nın bahçesi, ülke komiseri Dr. Aniello Musella'nın önderliğinde peyzaj mimarı Giuseppe Lunardi'nin yaptığı 970 metrekarelik alana kuruldu.

Birçok etkinliğin gerçekleştirileceği bahçede, servi ağacından limona, begonyadan gül çeşitlerine kadar pek çok bitki ve çiçek bulunuyor.

Bahçe içerisine oluşturulan, rönesans dönemi bahçelerinden alıntı, sevgililerin buluşma mekanını anımsatan romantik gizli bahçe de dikkati çekti.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, İtalyan Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticari Müşaviri Francesco Varriale, İtalya'nın Antalya Fahri Konsolosu Özden Berhayat, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı Müdürü Dr. Aniello Musella ve İtalyan Pavyonu Mimarı Marco Servalli'nin yer aldığı törenle bahçenin açılışı gerçekleştirildi.

Katılımcılara İtalyan lezzetleri ikram edilerek, bahçe gezdirildi.

Büyükelçi Mattiolo, yaptığı konuşmada, önemli bir etkinlikte bulunmalarının mutluluk verici olduğunu belirterek, Antalya'nın uluslararası etkinliklerde yer almasının kendileri için de önemli olduğunu ifade etti.

EXPO Antalya'nın çocuklara, annelere ve uluslararası düzeye de hitap ettiğinin altını çizen Mattiolo, başka botanik bahçelerin kurulmasına EXPO'nun öncü olacağını belirtti.

Çocuklara yönelik etkinliklerin önemine değinen Mattiolo, "Doğru zamanda doğru şeyler yapmak önemli. Antalya bunu gösterdi. İtalyan turistlerin hem EXPO'yu hem de Antalya'yı görmek için geleceklerine inanıyorum. Bundan sonra İtalyan ziyaretçi sayısı artacaktır" dedi.

Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı Müdürü Musella da Türkiye ile hali hazırda var olan ticari ilişkilerin, EXPO 2016 Antalya kapsamında daha da güçleneceğini sözlerine ekledi.

EXPO'da kurulan İtalyan bahçesi açıldı

EXPO'da kurulan İtalyan bahçesi açıldı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.