Eyüplü çocuklar deprem tatbikatına katıldı

Eyüplü çocuklar deprem tatbikatına katıldı
İSTANBUL (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ile Eyüp Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, çocuklar deprem tatbikatı yaptı.Eyüp...

İSTANBUL (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ile Eyüp Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, çocuklar deprem tatbikatı yaptı.

Eyüp Kültür Merkezi bahçesine kurulan AFAD'ın deprem simülasyon tırında, 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle çocuklar 6,1'den 7,4'e kadar deprem etkisini yaşadı.

AFAD görevlileri, simülasyon tırına gelen öğrencilere, deprem anında yaşanacak kazaları, yapılması gerekenleri ve nasıl davranılacağını anlatarak bilgi verdi.

Etkinlikte, Yalova, Düzce ve Van depremi gibi doğal afetlerin topluma verdiği zararlar anlatılarak, belli şiddetlerde yapay deprem verildi.

Tatbikata katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın çocuklarla sıralara oturarak, deprem anını yaşadı.

Aydın, deprem anında hazırlıklı olmak gerektiğini ifade ederek, "1999 depremini yaşamıştım, Allah bir daha yaşatmasın o anları. Biz de AFAD'ın yaptığı çalışmaya katılıyoruz, çocuklarımızı bu anlamda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Depremin bir kader olmadığını bilmemiz lazım. Deprem öncesinde ve sonrasında olacakları bilip, toplumsa bilinçlendirmeye yönelik bir çalışma yapıyoruz" dedi.

Simülasyona giren çocuklara AFAD'ın tanıtıcı broşürleri hediye edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.